Published On: mie, Mar 28th, 2012

Infractiuni economice descoperite dupa 4 ani

Share This
Tags

In ziua de 30 iunie 2011, Directia Generala a Finantelor Publice Braila a sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Braila cu privire la ilegalitatea unor livrari efectuate de o societate comerciala din municipiu, catre alte trei societati.

De asemenea, la data de 21 iulie 2011, societatea care a efectuat livrarile respective a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Braila ca, urmare a unei inspectii fiscale efectuate de catre Activitatea de Inspectie Fiscala din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Braila, au fost constatate o serie de operatiuni suspecte efectuate catre cei trei clienti.

Ofiteri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, impreuna cu reprezentanti ai institutiilor de control amintite, au efectuat verificari si au stabilit ca au fost emise facturi care contin date nereale cu privire la diverse livrari de bunuri (carburanti, marfuri nealimentare etc.). Aceste tranzactii, in fapt, nu au avut loc si au fost emise de gestionara P.N. care a operat in aparatul de marcat electronic fiscalizat, in noaptea de 17 spre 18 decembrie 2008, o cantitate de benzina, netastand virgula pentru zecimale, marind, astfel, cantitatea de produse vandute, fara a anunta conducerea societatii despre acest aspect.

In acelasi mod au actionat si gestionarele M.V. si M.G., aspecte constatate de organele de inspectie fiscala.

Astfel, prin modalitatea defectuoasa de tastare in aparatul de marcat electronic fiscalizat a fost calculata Taxa pe Valoarea Adaugata, aferenta acestor nereguli, in cuantum total de 167.432 de lei.

In cauza s-a inceput urmarirea penala fata de cele trei angajate, sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute de Legea nr. 241/2005, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, fals in inscrisuri sub semnatura privata si neglijenta in serviciu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-