Published On: joi, Mar 1st, 2012

Indignare

Share This
Tags

Nu stii de ce sa te indignezi mai intai! Asta, daca esti, – dupa parerea noastra, – om intreg la cap. Daca nu esti, poate sa ploua peste tine cu tot felul de necazuri, de abuzuri, de nedreptati. Nu bagi seama, bagi, – ca strutul,- capul in nisip; afirmi ca vezi doar partea plina a paharului, te declare plin ochi de energii pozitive si alte alea pe acelasi calapod.

Daca nu esti manat de ganduri impaciuitoare, daca nu accepti realitatea ca pe ceva dat, de neclintit si de neschimbat, atunci musai sa te indignezi. Si anume de ce?!

Pai, o poti face daca nu accepti sa se fure voturile in Parlament, fara nicio urmare penala.

Daca te doare sufletul sa vezi toata industria data la fier vechi. Daca plangi amarnic dupa toata agricultura cea intensiva si extensiva, dupa irigatii, dupa ferme avicola, de taurine, porcine, ovine; dupa vii si livezi; dupa paduri falnice taiate fara mila si date, cica, la export.

Daca vezi sursele noastre de energie, hidrocentrale, termocentrale, minerit, rezerve de aur, argint, cupru, uranium, cobalt si cate or mai fi exploatate in beneficiul altora. Daca asisti neputincios la jaful national fara precedent, in conditiile in care cu bogatiile solului si ale subsolului cu care ne-a blagoslovit bunul Dumnezeu, noi romanii am putea trai, nu bine, ci foarte bine, fara sa fie nevoie sa ne imprumutam de aiurea, bagandu-ne singuri si de bunavoie capul in jugul sclaviei moderne.

Daca te uiti cum romanismul e pe cale de disparitie, cum sunt tratati conationalii nostri in zone cu alte etnii si nu te indignezi. Atunci ne meritam soarta!

Acum, de ceva vreme s-a produs un declic de cea mai grava speta. De prin decembrie trecut, o firma ce avea monopolul pe un medicament pentru bolnavii de cancer si-a exprimat intentia de a se retrage din Romania. C ear fi trebuit sa faca autoritatile romane, multe la numar si mult prea bine retribuite din banul public?

Sa se intereseze, de urgenta, de alta sursa de aprovizionare. Ce-au facut ai nostri?! Au asteptat sa se epuizeze stocul existent, au lasat bolnavii cronici la discretia suferintelor crancene, n-au dat doi bani pe soarta a sute de mii de oameni.

Daca nici aceasta atitudine, iresponsabila, criminala, indolenta, nesimtita nu ne indigneaza, atunci ce ar mai trebui sa se intample ca sa reactionam?!

Jenica Chiriac

Comentarii

comentariu

About the Author

-