Published On: vin, Mar 2nd, 2012

Duta pleaca de la sefia CNAS

Share This
Tags

De cateva zile, in interiorul Guvernului si al Partidului Democrat-Liberal circula zvonul ca Sorin Blejnar, presedintele ANAF, si Lucian Duta, seful CNAS, urmeaza sa fie schimbati din functie.

Informatia obtinuta din surse guvernamentale, potrivit careia Sorin Blejnar isi face bagajele ca sa plece de la sefia ANAF, a fost confirmata si din surse PDL. De fapt, liderii partidului i-au cerut lui Mihai Razvan Ungureanu sa gaseasca un inlocuitor pentru Blejnar, ca si pentru presedintele CNAS, Lucian Duta.

La sedinta Colegiului Director National de duminica, de la Palatul Parlamentului, conducerea centrala a PDL va propune inlocuirea celor doi, pentru eficientizarea activitatii celor doua structuri.

Premierul a fost consultat, pentru ca trebuie sa numeasca doi tehnocrati la sefia ANAF si CNAS, care insa vor primi sprijinul partidului. Cele doua posturi revin PDL, conform algoritmului de guvernare. Decizia se va lua, formal, duminica, pentru ca la conducerea ANAF a fost pus un om recomandat de organizatia Arad, condusa de Gheorghe Falca, iar la CNAS un om apropiat lui Adriean Videanu.

Dupa ce vor fi consultate structurile partidului care i-au sustinut pe cei doi, se va face anuntul inlocuirii. Premierul a inceput sa verifice dosarele potentialilor candidati, pregatind schimbarea, iar persoane din aparatul guvernamental care stiau de aceasta miscare au dezvaluit informatia inca din cursul dupa amiezii de joi.

Cel mai probabil, Blejnar va fi inlocuit cu Mihai Gogancea Vatasoiu, vicepresedinte ANAF, responsabil cu Departamentul de Administrare a Veniturilor Bugetare.

Teoretic, ar fi promovat un tehnocrat din sistem, care ar satisface si nevoia PDL de a se distanta de imaginea negativa a lui Blejnar si nevoia de imagine a premierului, care isi alcatuieste propria echipa. La CNAS se cauta inca un succesor pentru Lucian Duta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-