Published On: vin, Mar 23rd, 2012

Duminica, Romania trece la ora de vara

Share This
Tags

Romania trece in acest week-end la ora de vara. Schimbarea va avea loc in noaptea de sambata spre duminica, atunci cand ora 03:00 devine ora 04:00.

Trecerea la ora oficiala de vara nu modifica mersul trenurilor in vigoare. Trenurile de calatori aflate in circulatie intre ora 03:00 si un minut si 04:00 dimineața vor circula cu intarziere.

Ora de vara este ora legala adoptata de unele tari sau teritorii pe timpul unei parti a anului, cu incepere la o data din timpul primaverii si pana la o data din timpul toamnei. Ora de vara este de obicei cu o ora inaintea orei oficiale standard, care este de multe ori numita, prin contrast cu ora de vara, ora de iarna.

Acest sistem are ca scop folosirea din plin, cat mai mult timp, a luminii Soarelui. In lunile de vara, ora este data inainte pentru ca principalele activitati umane sa se desfasoare cat mai mult posibil pe lumina naturala, in acest fel se economiseste energia electrica necesara iluminatului.

Ora de vara a fost introdusa prima oara in Romania in 1932. Din 1933 si pana in 1940, cand s-a renunțat la acest obicei, ora de vara era introdusa in prima duminica din aprilie pana in prima duminica a lui octombrie. Intre anii 1941 si 1979 nu s-a mai folosit ora de vara. Reintroducerea orei de vara s-a produs in 1979. Pana in 1996 ora de vara se introducea la sfarsitul lui martie pana la sfarsitul lui septembrie.

Din 1997 se trece la ora de vara incepand cu ultima duminica din luna martie pana in ultima duminica din luna octombrie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-