Published On: mie, Mar 21st, 2012

Directorul general si cel economic de la INHGA au fost demisi

Share This
Tags

Directorul general si directorul economic al Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor au demisi in urma deciziei instantei de condamnare a acestora, iar Corpul de control al ministrului Mediului va verifica activitatea institutiei, a anuntat, ieri, Ministerul Mediului.

Directorul general al INHGA, Petre Stanciu , a fost condamnat, ieri, de instanta Curtii de Apel Bucuresti la un an si zece luni de inchisoare cu executare, in dosarul in care a fost trimis in judecata in 2007 de procurorii DNA, alaturi de alte persoane din conducerea institutiei, pentru un prejudiciu de 550.000 de lei produs Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Ministerul Mediului a anuntat, miercuri, ca a fost luata decizia demiterii din functie a directorului general si al directorului economic al Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, in urma deciziei Curtii de Apel Bucuresti de condamnare a acestora.

In locul celor doi directori vor fi numiti interimari din randul angajatilor Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a trimis Corpul de Control sa verifice activitatea INHGA, urmand ca in functie de rezultatele controlului sa fie luate masuri suplimentare, a precizat sursa citata.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor este in directa subordonare a Administratiei Nationale Apele Romane, institutie care la randul sau se afla in coordonarea Ministerului Mediului si Padurilor. Numirea si eliberarea din functie a directorului general al INHGA se realizeaza prin decizia directorului general al ANAR.

Comentarii

comentariu

About the Author

-