Published On: mie, Mar 14th, 2012

Cristian Rizea: „In timp ce Romania se afla intr-o criza economica fara precedent, secretarul de stat Eugen Tomac calatoreste doar la Business Class pe bani publici”

Share This
Tags

In cadrul conferintei „Sanse egale intr-o Europa unita” organizata de Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, din cadrul Guvernului Romaniei, ca institutie a unui stat de drept, intalnirile ar trebui sa se desfasoare intr-un mod democratic si transparent, cu reprezentanti ai tuturor partidelor politice, fie ele din coalitie sau din opozitie, in vederea prezentarii unei pozitii cat mai realiste. Acest aspect este total incalcat de actuala putere, care pare ca vrea sa inregistreze un record unic la capitolul incalcarea legii si a principiilor democratice!

„Tin sa mentionez pe aceasta cale ca numele meu nu a fost nici macar mentionat printre participantii la conferinta „Sanse egale intr-o Europa unita” organizata pe 10 si 11 Martie 2012 la Madrid, in conditiile in care sunt vicepresedinte al Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii. Se pare ca pozitiile critice la adresa proiectului de lege privind votul prin corespondenta in forma actuala si promovat exclusiv de PDL, i-au nemultumit atat de tare pe cei de la putere, incat au omis sa mentioneze prezenta mea.

In loc sa se preocupe de soarta romanilor si a asociatiilor romanesti din strainatate nu doar declarativ, Guvernul Romaniei prin DRP, gaseste suficienti bani pentru a finanta aceste „sezatori” PDL! In aceste vremuri de criza, ni se solicita sa fim solidari cu romanii, dar se pare ca pentru cei de la putere aceste sfaturi sunt demagogie curata, deoarece faptele ii contrazic si demostreaza o cu totul alta realitate! In timp ce Romania se scufunda tot mai tare intr-o saracie fara precedent, domnul Eugen Tomac, secretarul de stat pentru romanii de pretutindeni, calatoreste doar la Business Class, pe bani publici! Este consternant modul in care PDL ii trateaza pe romani! Nu sunt bani pentru salarii si pensii mai mari, dar se gasesc pentru astfel de tratatii!

Doresc sa reamintesc ca sunt singurul parlamentar care a inteles ca trebuie sa fie solidar cu romanii. Tocmai de aceea nu am acceptat si nu accept nicio deplasare externa pe bani publici! Din pacate insa, din partea guvernului nu este posibila nici macar reducerea costurilor pentru astfel de actiuni, prin folosirea clasei economic! Este modul prin care PDL isi arata respectul pentru romani!

Indraznesc sa-i sugerez pe aceasta cale primului ministru al Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu, sa dispuna un control la DRP, in vederea clarificarii acestor aspecte in ceea ce priveste folosirea banului public de o institutie a statului!

Comentarii

comentariu

About the Author

-