Published On: mie, Mar 14th, 2012

Cercetat penal pentru ca i-a expirat permisul de port arma

Share This
Tags

Ieri, politisti din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca lui B.I. (44 de ani), din orasul Ianca, i-a expirat perioada de valabilitate a permisului de arma si ca acesta nu a depus la un armurier autorizat arma inscrisa in permis, in termen de 10 zile de la expirare.

In urma controlului efectuat la domiciliul acestuia, politistii i-au ridicat arma de vânatoare, de calibru 12×2 mm, si 54 de cartuse de calibru 12 mm.

In cauza a fost intocmit dosar penal, conform Art.140, din Legea 95/2004, privind regimul armelor si al munitiilor (nedepunerea armei si a munitiei la un armurier autorizat, in termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de arma, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani).

Politistii de la Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase reamintesc detinatorilor de arme letale si neletale din categoria celor supuse autorizarii ca, potrivit Legii 295/2004 (modificata), privind regimul armelor si al munitiilor, au obligatia sa se prezinte la Politie, inainte de expirarea termenului de valabilitate a permisului de arma pentru prelungirea vizei. Termenul de valabilitate este de 5 ani de la data primei autorizari sau de la data ultimei vize de prelungire.

In cazul in care detinatorii nu s-au prezentat pentru prelungirea valabilitatii permisului de arma, au obligatia ca, in termen de 10 zile de la expirarea acestuia, sa predea la un magazin autorizat armamentul si munitia detinute. In caz contrar, se savârseste infractiunea de nerespectarea unor obligatii prevazute de lege, fapta pedepsita cu inchisoare de la 1 la 5 ani.

Conform legislatiei in vigoare, posesorii de arme letale sau neletale din categoria celor supuse autorizarii au obligatia sa se prezinte din oficiu la Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase pentru prelungirea valabilitatii permisului de arma, anterior datei expirarii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-