Published On: lun, Mar 26th, 2012

Ce legi a cerut Basescu spre adoptare

Share This
Tags

Presedintele Traian Basescu a adresat, o scrisoare presedintilor celor doua camere ale Parlamentului, cerandu-le sa acorde o atentie deosebita in adoptarea unor proiecte de lege, de care depinde indeplinirea de catre Romania a conditionalitatilor si recomandarilor prevazute in ultimul Raport de tara privind progresele Romaniei in domeniul justitiei si combaterii coruptiei.

Proiectele de lege mentionate de seful statului se refera la: punerea in aplicare a Codului de procedura civila, statutul personalului de specialitate din cadrul instantelor judecatoresti si al Parchetelor de pe langa acestea, aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 79/2011 pentru reglementarea unor masuri necesare intrarii in vigoare a Legii nr.287/2009 privind Codul Civil, modificarea si completarea Codului Penal si a Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal (confiscarea extinsa), punerea in aplicare a Codului Penal si modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii penale, modificarea si completarea Legii notarilor publici si a activitatii notariale.

“Adoptarea primelor patru proiecte de lege se inscrie in indeplinirea de catre Romania a conditionalitatilor si recomandarilor prevazute in ultimul Raport de tara privind progresele Romaniei in domeniul justitiei si combaterii coruptiei. Va mentionez ca deja adoptarea primului proiect de lege se afla intr-o intarziere de peste o luna fata de graficul stabilit impreuna cu partenerii nostri europeni. De asemenea, adoptarea ultimelor doua proiecte ar avea un impact pozitiv in ceea ce priveste procesul de reformare a sistemului de justitie din Romania”, se arata in scrisoarea presedintelui.

Comentarii

comentariu

About the Author

-