Published On: mie, Mar 14th, 2012

Calendarul campaniei electorale pentru alegerile locale

Share This
Tags

Guvernul a stabilit inceperea campaniei electorale pentru alegerile locale sa inceapa pe 11 mai, 2012, iar inscrierea candidaților sa fie incheiata la 1 mai. Costurile totale estimate pentru pregatirea, organizarea si desfasurarea alegerilor sunt de 99,864 milioane de lei.

„Executivul a aprobat un set de Hotarari de Guvern privind organizarea alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din acest an, in vederea unei bune desfasurari a acestui proces extrem de important”, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Scrutinul pentru alegerea primarilor, consilierilor locali, municipali, judeteni si a presedintilor consiliilor judetene va avea loc in data de 10 iunie 2012.

In programul calendaristic stabilit prin HG se prevede ca, pana in 10 aprilie, partidele si aliantele politice, ca si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale vor comunica BEC semnele electorale, urmand ca acestea sa fie aduse la cunostinta publicului.

Candidaturile vor putea fi depuse pana la data de 1 mai si tot pana la acea data vor putea fi adresate solicitarile pentru alocarea timpilor de antena.

Campania electorala va incepe cu 30 de zile inainte de data desfasurarii alegerilor, respectiv in 11 mai, si se va incheia in data de 9 iunie, ora 7.00. Procesul de votare din 10 iunie va incepe la ora 7.00 si se incheie la ora 21.00. In cazul turului al doilea de scrutin pentru alegerea primarului sau pentru alegerea presedintelui consiliului judetean, potrivit legii, acesta va avea loc la doua saptamani de la primul tur, respectiv, in 24 iunie 2012.

De asemenea, Guvernul a aprobat si alte acte normative privind modelele stampilelor care vor fi folosite la alegerile locale din 2012, modelele buletinelor de vot, modelul timbrului autocolant care se va aplica pe cartea de identitate a persoanelor care voteaza, modelul copiei de pe lista electorala permanent, de pe lista electorala complementara si de pe lista electorala suplimentara, precum si alte documente tehnice necesare organizarii procesului de votare.

Costurile totale estimate pentru pregatirea, organizarea si desfasurarea alegerilor sunt de 99,864 milioane de lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-