Published On: vin, Mar 2nd, 2012

Cadavru din Spania, identificat dupa ADN dupa 4 ani

Share This
Tags

In urma colaborarii cu autoritatile judiciare din Spania, realizata prin intermediul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala- Biroul National Interpol, politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale- Biroul Urmariri au stabilit identitatea unui cadavru cu identitate necunoscuta, de sex femeiesc, gasit la data de 26 martie 2008, in localitatea Puente del Obispo- Jaen, din Spania.

Politistii au stabilit ca este vorba despre I.O. (34 ani), din municipiul Braila, cunoscuta cu afectiuni medicale cronice, fapt ce a dus si la decesul acesteia, urmarita la nivel national si international, la solicitarea Inspectoratului de Politie Judetean Braila, intrucat a disparut in imprejurari necunoscute pe teritoriul Spaniei.

Specialistii Institutului National de Criminalistica, din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane au efectuat constatarea tehnico-stiintifica genetica, in vederea stabilirii relatiei de filiatie sau de rudenie intre cadavrul cu identitate necunoscuta, pe baza profilului ADN, trimis de autoritatile spaniole, si a profilelor ADN ale fiicelor acesteia.

Recunoasterea disparutei, dupa fotografiile judiciare trimise de autoritatile spaniole, a fost facuta de catre cele doua fiice, rude apropiate si vecini.

Din concluziile Raportului de constatare tehnico-stiintifica, din 4 ianuarie 2012, intocmit de specialistii Institutului National de Criminalistica- Serviciul de Biocriminalistica, a rezultat ca respectivul cadavru cu identitate necunoscuta este mama biologica a celor doua brailence.

In ziua de 13 ianuarie a.c., a fost informat Centrul de Cooperare Politieneasca Interntionala- Biroul National Interpol cu privire la identificarea cadavrului in cauza, totodata, fiindu-le inaintata o copie a Raportului de constatare tehnico-stiintifica.

Rudele acesteia urmeaza sa se adreseze Ministerului Afacerilor Externe- Consulatului Romaniei din Sevilla, in vederea eliberarii certificatului de deces.

Comentarii

comentariu

About the Author

-