Published On: mie, Mar 21st, 2012

A ramas fara armele de vanatoare si s-a ales cu dosar penal

Share This
Tags

Politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca lui B.O. [n varsta de 35 de ani, din municipiul Braila, i-a expirat perioada de valabilitate a permisului de arma si nu a depus armele inscrise in permis, in termen de 10 zile de la expirare, la un armurier autorizat.

In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca cel in cauza este posesor al permisului de arma, eliberat la data de 05.09.2006 de I.P.J. Braila, in care are inscrise doua arme de vanatoare.

Politistii au ridicat in vederea cercetarilor cele doua arme, deoarece valabilitatea permisului de arma este de 5 ani de la data eliberarii, iar detinatorul nu le-a depus la un armurier autorizat, in termen de 10 zile de la expirarea valabilitatii.

Braileanului i-a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de nerespectarea unor obligatii prevazute de lege, conform Art.140, din Legea 295/2004 (republicata), privind regimul armelor si al munitiilor.

Politistii de la Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase reamintesc detinatorilor de arme letale si neletale din categoria celor supuse autorizarii ca, potrivit Legii 295/2004 (modificata), privind regimul armelor si al munitiilor, au obligatia sa se prezinte la Politie, inainte de expirarea termenului de valabilitate a permisului de arma pentru prelungirea vizei. Termenul de valabilitate este de 5 ani de la data primei autorizari sau de la data ultimei vize de prelungire.

In cazul in care detinatorii nu s-au prezentat pentru prelungirea valabilitatii permisului de arma, au obligatia ca, in termen de 10 zile de la expirarea acestuia, sa predea la un magazin autorizat armamentul si munitia detinute. In caz contrar, se savarseste infractiunea de nerespectarea unor obligatii prevazute de lege, fapta pedepsita cu inchisoare de la 1 la 5 ani.

Conform legislatiei in vigoare, posesorii de arme letale sau neletale din categoria celor supuse autorizarii au obligatia sa se prezinte din oficiu la Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase pentru prelungirea valabilitatii permisului de arma, anterior datei expirarii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-