Published On: mie, Mar 14th, 2012

91 de locuri de munca pentru braileni in Europa

Share This
Tags

*programul EURES pune la dispozitie 91 de locuri de munca in 5 tari europene

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila aduce la cunostinta persoanelor care doresc sa ocupe un loc de munca in UE/SEE faptul ca la aceasta data, prin intermediul retelei EURES, sunt puse la dispozitie 91 locuri de munca, de catre angajatorii din Italia, Norvegia, Danemarca, Belgia, Republica Ceha.

Brailenii care sunt interesati pentru a ocupa un loc de munca in Italia, trebuie sa aiba cunostinte medii de limba italiana si engleza. In aceasta tara, angajatorul pune la dispozitie 2 de locuri de munca in ocupatia de instructor de scufundari si 2 locuri in ocupatia de promotor centru de scufundari, termenul limita pentru aplicare fiind 30 aprilie 2012.

Angajatorii norvegieni pun la dispozitie prin programul EURES, 3 joburi, ca operator CNC, termenul limita pentru aplicare fiind 30 martie, dornicii pentru ocuparea unul loc de munca in aceasta tara trebuie sa aiba cunostinte de limba engleza in special termeni tehnici pentru acest domeniu.

Angajatorii din Danemarca pun la dispozitie 20 locuri de stagiar-lucrator calificat in ferme de crestere a animalelor, (termen limita pentru aplicare – 11 aprilie); 4 locuri de medic specialist psihiatru (termen limita pentru aplicare – 21 martie); 25 locuri de stagiar-lucrator calificat in sere si ferme pomi fructiferi (termen limita pentru aplicare – 1 mai). Pentru ocuparea locurilor de munca din Danemarca sunt solicitate cunostinte de limba engleza foarte bune.

30 de locuri de sudor piese de otel (termenul limita pentru aplicare -31 martie), sunt disponibile in Republica Ceha, unde angajatii trebuie sa aiba cunostinte de limba ceha, engleza, rusa, slovaca.

Persoanele interesate sa lucreze in Belgia au la dispozitie 5 locuri de munca in ocupatia de asistent medical (termen limita pentru aplicare – 30 martie), pentru care sunt solicitate obligatoriu cunostinte bune de limba franceza.

EURES este o reta de cooperare itre serviciile publice de ocupare europene si a fost creata pentru facilitarea liberei circulatii a lucratorilor in cadrul Spatiului European si Elvetia. Parteneri ai serviciilor publice de ocupare in cadrul acestei retele sunt sindicatele, organizatiile patronale si alti actori implicati in piata muncii.

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, prin intermediul structurilor sale teritoriale, ofera servicii de mediere a muncii in Uniunea Europeana si Spatiul Economic European  in calitatea sa de membru EURES.

Principalele obiective ale EURES sunt informarea, indrumarea si furnizarea sfaturi potentialilor lucratori mobili cu privire la oportunitatile de a lucra in UE/SEE ca si despre conditiile de munca si de viata din spatiul European. Totodata acestia doresc sa ajute angajatorii dornici sa recruteze lucratori din alte tari ale SEE, sa ofere sfaturi si indrumare lucratorilor si angajatorilor din regiunile transfontaliere.

Persoanele interesate, care au domiciliul in judetul Braila, pot obtine informatii suplimentare la sediul A.J.O.F.M. Braila, din municipiul Braila, b-dul Dorobantilor, nr.603-605, parter, Compartiment EURES, la telefon 0239/611386, 0239/611519.

Comentarii

comentariu

About the Author

-