Published On: Soare, Mar 25th, 2012

87 de elemente de munitie gasite in 2012 in Braila

Share This
Tags

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” al judetului Braila a executat o misiune de asanare a terenului de munitie ramasa neexplodata in municipiul Braila, la locuinta lui Marian M. care in urma unor lucrari de constructii in gospodarie, a descoperit o grenada defensiva in stare avansata de oxidare.

In momentul descoperirii unor astfel de elemente de munitie, populatia trebuie sa anunte de urgenta Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, organele de politie sau autoritatile publice locale despre descoperirea de munitii neexplodate, prin apelul unic de urgenta 112.

Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, se interzice atingerea munitiilor cu mâna sau cu alte obiecte, ridicarea, transportul si introducerea munitiilor in diferite incaperi sau locuinte, comercializarea acestora prin agentii de colectare a deseurilor feroase si neferoase, lovirea sau miscarea munitiilor gasite in pamânt sau la suprafata, introducerea munitiilor in foc, topirea elementelor metalice ale munitiilor, taierea munitiilor cu fierastraul, scule electrice sau prin sudura, folosirea munitiilor pentru improvizarea diverselor unelte, utilizarea pulberilor si explozivilor provenite din munitii in scopuri artizanale, demontarea de la munitii a focoaselor sau a altor elemente componente, folosirea pentru joaca, de catre copii, a elementelor de munitie.

De la inceputul anului, in urma asanarii terenului de munitie ramasa neexplodata din timpul celui De-al doilea razboi mondial, au fost gasite 87 elemente de munitie de diferite tipuri si calibre. Acestea sunt depozitate in siguranta si vor fi distruse in poligonul de specialitate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-