Published On: vin, Mar 2nd, 2012

2000 de braileni, in sprijinul ISU

Share This
Tags

Conform datelor facute publice de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Braila, institutia are parte pe sprijinul a aproximativ 2.000 de voluntari, grupati in 43 de  servicii voluntare pentru situatii de urgenta.

Din totalul acestor servicii pentru situatii de urgenta, 40 sunt infiintate la nivel de comune si trei la nivel de orase. Mai mult, in ceea ce priveste avizarea privind zona de competenta, 16 servicii au primit avizul in cursul anului 2011, la care se adauga cele 21 avizate in cursul anului 2010.

La nivelul judetului Braila in dotarea serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta se regasesc sapte motopompe pentru stins incendii si 32 motopompe pentru evacuarea apei, cu sapte mai multe decat in anul 2010.

Raportul voluntar-angajat in cadrul celor 43 de servicii voluntare pentru situatii de urgenta este net superior voluntarilor, din numarul total de 2.017 persoane, doar 55 sunt angajati, restul de 1.962 activand ca voluntari.

In anul 2011 au fost organizate conform planificarii anuale, patru convocari de pregatire a sefilor serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta derulate de inspectorat.

Inspectoratul judetean a organizat si desfasurat trei cursuri de pregatire in vederea atestarii specialistilor din componenta preventiva a SVSU, in localitatile Braila, Frecatei si Insuratei, cu participarea a 50 de voluntari.

Serviciile voluntare au efectuat un numar de 1.271 de activitati de informare preventiva si 21.742 controale la gospodarii ale populatiei si operatori sau institutii apartinand Consiliilor locale.

Serviciile voluntare pentru situatii de urgenta au intervenit in cursul anului 2011 la un numar de 137 evenimente, dintre care 71 incendii, 65 arderi necontrolate, 2 interventii la inzapeziri si deblocari de auto si o salvare de animale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-