Published On: Soare, Mar 4th, 2012

200.000 de lei, datoria IPJ Braila catre IML

Share This
Tags

In ciuda faptului ca Inspectoratul de Politie Judetean Braila a virat catre diversi creditori sumele de bani pentru a acoperi veniturile bugetare, datoria IPJ Braila catre Institutul de Medicina Legala nu a fost inca platita, astfel ca totalul “facturii” se ridica la 200.000 de lei.

Judiciaristii braileni au apelat la serviciile specialistilor din cadrul IML pentru a efectua diverse expertize necesare in dosarele instrumentate, insa institutia nu a avut bani pentru a plati contravaloarea serviciilor.

In aceste conditii, directorul Institutului de Medicina Legala Braila, Gina Ilie, a declarat ca solicitarile din partea Inspectoratului Judetean de Politie Braila nu vor mai fi onorate pana cand structura MAI nu isi va achita datoria.

Directorul IML Braila, Gina Ilie, si-a motivat decizia prin aceea ca institutia pe care o conduce are caracter autofinantabil, iar in conditiile in care nu se primesc banii de la IPJ, nici ei nu isi vor putea plati datoriile pe care le-au acumulat catre alti colaboratori.

Mai mult, decizia ii va afecta in mod direct si pe cetateni, care vor fi obligati sa isi plateasca singuri consultatiile, iar preturile cresc direct proportional cu nivelul de complexitate al consultatiei. Desi refuzul de a mai elibera documente poate fi sanctionat in instanta, IML Braila precizeaza ca isi asuma responsabilitatea deciziei, avand in vedere ca este vorba de stabilitatea financiara a Institutului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-