Published On: joi, Mar 29th, 2012

”Scoala Altfel” la Penitenciarul Braila

Share This
Tags

Clopotelul ”Scolii Altfel” va suna, pentru prima data, in data de 2 aprilie 2012. Va suna  pentru un altfel de orar, astfel, cele 144 de persoane private de liberatate aflate in custodia Penitenciarului Braila si inscrise in anul scolar 2011-2012 la diferite forme de invatamant.

Serviciul de Educatie din cadrul Penitenciarului Braila in colaborare cu Scoala generala „Nikos Kazantzakis” Braila, care desfasoara atat cursurile primare la forma de invatamant „A doua sansa”, cat si cursurile invatamantului gimnazial, clasele V-VIII si Grupul scolar „C. D. Nenitescu” care desfasoara cursurile pentru invatamantul liceal, clasele a IX-a si a X-a organizeaza o serie de activitati care exced curriculumul national si care, vor aduce un plus de valoare in ceea ce priveste spiritul de echipa, de initiativa si nu in ultimul rand, un zambet p.p.l si dascalilor implicati.

Pentru persoanele private de libertate activitatile derulate in cadrul acestui program nu pot avea decat consecinte pozitive,contribuind la imbogatirea universului lor cultural si spiritual, totodata trebuie sa reamintim ca instruirea scolara si formarea profesionala constituie activitati prioritare care contribuie esential la cresterea sanselor de reinsertie sociala a persoanelor private de libertate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-