Published On: lun, Mar 5th, 2012

“Miscarea populara” doar la nivel local

Share This
Tags

*Boc vrea aliantei “Miscarea Populara”  ca sigla o inima iar Blaga o considera o rusine

Presedintele PDL, Emil Boc,a declarat, ca PDL nu va incheia la nivel national niciun fel de alianta pentru locale, dar organizatiile judetene pot decide sa incheie aliante pe plan local, sub denumirea “Miscarea Populara”, cu sigla inima.

Emil Boc a precizat ca decizia Colegiului Director este ca PDL sa nu incheie la nivel national niciun fel de aliante pentru alegerile locale, dar va lasa la latitudinea organizatiilor judetene ale partidului sa decida daca vor incheia, pentru maximizarea rezulatelor, aliante judetene cu alte formatiuni politice.

El a spus ca daca organizatiile judetene vor decide sa incheie aliante pe plan local, acestea se vor face sub denumirea “Miscare Populara”, cu sigla inima.

Intrebat de ce s-a renuntat la Miscarea Populara la nivel national, Boc a spus ca alegerile sunt locale si este firesc sa se lase la latitudinea organizatiilor sa incheie aliante la nivel local.

Boc a spus ca aliantele consituite la nivel local sub denumirea “Miscarea Populara” vor avea culoarea electorala verde.

Intrebat daca Miscarea Populara este un obiectiv pentru dupa alegerile locale, Boc a raspuns ca intotdeauna cea mai importanta batalie este cea care urmeaza.

Colegul sau de partid, presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat ca  discutiile privind Miscarea Populara nu au facut bine PDL si ca schimbarea siglei sub care candideaza in alegeri ar putea fi interpretata ca o rusine a partidului cu propria sigla.

“Discutiile astea nu ne-au facut bine pentru ca, pe de o parte, eu pot sa inteleg grija si ingrijorarea unora dintre colegii mei, grija de a scoate un scor cat mai bun plecand si de la faptul ca in ultimele doua cicluri electorale nu am participat ca si PD sau in alianta DA sau PDL format inainte de alegerile din 2009 (…) In ultimul an, s-au pus concluziile inaintea discutiilor, a analizelor si asta nu ne-a facut bine. Spunem pe de o parte ca am luat cele mai bune masuri, iar pe de alta parte, schimband sigla, o parte din electorat te-ar putea intreba dar ti-e rusine de sigla ta?”, a spus Blaga.

Potrivit democrat-liberalului, formula la care va ajunge PDL va fi comunicata intr-o saptamana, maxim doua.

“S-ar putea sa avem o astfel de formula, Miscarea Populara, daca asta ne vor spune analizele. Eu sunt convins ca avem dreptul sa ne asumam aceasta guvernare si, cand spun dreptul o spun pentru ca am luat masurile care se impuneau si multa lume va intelege”, a conchis Blaga.

Comentarii

comentariu

About the Author

-