Published On: mie, Feb 8th, 2012

Vremea rea da batai de cap soferilor

Share This
Tags

Pe fondul fenomenelor meteorologice recente- ninsori si intensificari ale vantului,  manifestate la nivelul judetului Braila, politistii braileni recomanda conducatorilor auto ca, inainte de a pleca la drum, sa se informeze despre situatia traseului pe care urmeaza sa se deplaseze.

Pentru a preintampina producerea unor evenimente rutiere nedorite, politistii braileni adreseaza atat conducatorilor de autovehicule, cat si pietonilor, recomandari ce le pot fi de folos in trafic.

Astfel, politistii recomanda conducerea cu viteza redusa, indiferent daca starea drumului poate parea buna initial, deoarece de-a lungul traseului pot aparea portiuni cu gheata sau zapada.

Pentru a nu aparea probleme in trafic, politistii indruma conducatorii auto la schimbarea pneurilor de vara cu cele de iarna, intrucat compozitia speciala a cauciucului pentru iarna asigura o mai buna aderenta si asigura o distanta de franare mai scurta.

Inainte de plecarea la drum, soferii au obligatia de a verifica bateria si starea instalatiei de iluminat, ele fiind de ajutor in trafic, dar si in situatia in care se ramane blocat pe sectoarele de drum pe care nu s-a indepartat in timp util zapada cazuta din abundenta, dar si verificarea starii instalatiei de incalzire, a nivelul antigelului, a stergatoarelor de parbriz si a jetului de apa

In cazul in care conducatorul auto este implicat intr-un accident rutier sau a ramas in pana, acesta trebuie sa scoata autovehiculul in afara partii carosabile si sa il semnalizeze luminos atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte;

Tinandu-se cont ca in localitati, pe poduri, pe drumurile umbrite sau la semafoare, suprafata este, de regula, mai alunecoasa soferii trebuie sa foloseasca frana de motor si sa evite franarea brusca.

Inainte de plecare, este indicata indepartarea zapezii sau a ghetii de pe parbriz, luneta si oglinzile retrovizoare si, in timpul mersului, utilizarea sistemul de climatizare, pentru a preveni aburirea parbrizului, si folosirea sistemul de dezaburire a lunetei, astfel incat sa se beneficieze de vizibilitate maxima.

Totodata soferii sunt obligati sa curete zapada de pe plafonul autovehiculului, pentru a impiedica bucatile de zapada si gheata, care se topesc, sa alunece si sa creeze probleme de vizibilitate la franare si in mers.

Pentru deplasarile in afara localitatilor, conducatorii auto trebuie sa isi efectueze alimentarea autovehiculelor cu carburant suficient, astfel incat sa nu ramana in pana dar si cu lanturi antiderapante, lopata, racleta si sac cu nisip.

Date fiind aceste conditii meteo-rutiere dificile, politistii recomanda conducatorilor auto ca, inainte de a porni la drum, sa se informeze despre situatia drumurilor din tara, apeland numarul de telefon al Comandamentului Central de Iarna- 021/9360.

Comentarii

comentariu

About the Author

-