Published On: mie, Feb 8th, 2012

Ungureanu si-a prezentat echipa cu care va merge astazi in fata Parlamentului

Share This
Tags

Dupa demisia intregului cabinet Boc si numirea pentru asigurarea interimatului in functia de prim-ministru a lui Catalin Predoiu, Traian Basescu s-a grabit sa desemneze un nou premier, motivandu-si graba prin faptul ca restabilirea normalitatii  trebuie sa se faca neintarziat, o amanare a numirii unui nou Guvern incetinind toate procesele de reasezare a economiei tarii. Asadar, proaspatul premier si-a anuntat ieri echipa de ministri cu care astazi va merge in comisiile de la Parlament pentru audieri.

Prim-ministrul demisionar, Emil Boc, care a ramas totusi in fruntea Partidului Democrat-Liberal, a facut un anunt neasteptat cu privire la componenta noului cabinet, declarand ca doreste inlocuirea tuturor ministrilor pedelisti din vechea garda cu politicieni tineri.

Astfel, lista lui Ungureanu prezinta nume rar auzite, care insa, daca vor trece de comisiile parlamentare, vor ocupa domenii-cheie in administratia romaneasca. Asa cum a declarat ieri Mihai Razvan Ungureanu, Marko Bela va ramane in functia de vicepremier, Catalin Predoiu, Ladislau Ritli si Leonard Orban vor ramane cu portofoliile de la Justitie, Sanatate si Afaceri Europene, UNPR-istul Gabriel Oprea va ocupa aceeasi functie de ministru al Apararii, Cristian Diaconescu, presedintele partidului anterior mentionat se va pozitiona tot la Afaceri Externe, iar maghiarii (UDMR) Kelemen Hunor si Laszlo Borbely vor conduce in continuare Ministerele Culturii si Mediului.

In schimb, numele consecrate din Partidul Democrat-Liberal, printre care Elena Udrea, Daniel Funeriu, Sulfina Barbu sau Traian Igas vor face loc mai tinerilor si mai putin cunoscutilor Lucian Bode la Ministerul Economiei, Alexandru Nazare la Ministerul Transporturilor in locul Ancai Boagiu, Stelian Fuia la Agricultura in locul lui Valeriu Tabara, Catalin Baba la Ministerul Educatiei in locul lui Daniel Funeriu, Razvan Mustea la Comunicatii, Claudia Boghicevici la Ministerul Muncii, Bogdan Dragoi la Ministerul Finantelor Publice. In plus, doi dintre ministrii propusi sunt ceva mai cunoscuti, nu atat din activitatea lor ca politicieni, cat din aparitiile extrem de frecvente la diferite emisiuni de dezbateri politice, unde uimeau de fiecare data audienta cu argumente hilare si lipsite de fundament.

Este vorba de Gabriel Berca si de Cristian Petrescu, cei doi urmand sa ocupe scaunele de ministru lasate goale de Traian Igas la Administratie si Interne si de Elena Udrea la Dezvoltare Regionala si Turism, ultimul dintre ei fiind la baza profesor de educatie fizica.

Comentarii

comentariu

About the Author

-