Published On: joi, Feb 2nd, 2012

Spitalul TBC are un ambulatoriu ultramodern

Share This
Tags

Implicarea Consiliului Judetean in domeniul Sanatatii da roade de la o zi la alta. Dupa ce saptamana trecuta, presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu a inaugurat ambulatoriul de specialitate de la Maternitate, ieri un alt eveniment important a avut loc la capitolul Sanatate la Braila. Astfel, azi, 2 februarie, Conducerea Consiliului Judetean a deschis oficial ambulatoriul de specialitate integrat in cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Braila.

Valoarea totala a intregului proiect a ajuns la suma de 3.046.769,17 lei, avand ca obiectiv general imbunatatirea calitatii serviciilor de asistenta medicala din judetul Braila si din regiune prin echiparea Ambulatoriului de Specialitate.
De asemenea echiparea ambulatoriului de la Spitalul de Pneumoftiziologie asigura continuitatea actului medical in domeniul pneumoftiziologiei, in judetul Braila, prin cresterea ponderii serviciilor de specialitate acordate in ambulatoriu.
Imbunatatirea accesului populatiei din judetul Braila la serviciile medicale de pneumoftiziologie, prin cresterea capacitatii de preluare a cazurilor si de acordare a asistentei medicale, este de asemenea unul dintre principalele obiective ale proiectului initiat de Consiliul Judetean.

Prin aceasta investitie se doreste cresterea calitatii si diversificarea serviciilor medicale de specialitate acordate in ambulatoriu, prin cresterea performantei echipamentelor medicale de specialitate, reducerea cheltuielilor pentru dotarea cu echipamente medicale ale ambulatoriului, precum si eliminarea cheltuielilor pentru incheierea aparaturii medicale de specialitate dar si reducerea emisiilor de Raxe X si respectarea normativelor privind utilizarea aparatelor cu radiatii ionizante.
Proiectul se adreseaza in principal pacientilor de la Ambulatoriul de Specialitate Integrat in cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Braila, reprezentand un numar mediu anual de 80 mii pacienti, conform fluxului din perioada 2003-2007. Acestia vor fi beneficiarii directi ai proiectului.
O alta categorie de beneficiari directi ai proiectului o constituie personalul angajat al Ambulatoriului de Specialitate Integrat in cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Braila, datorita imbunatatirii conditiilor de desfasurare a serviciilor medicale si datorita cresterii performantelor echipamentelor medicale.
Ce-a de-a treia categorie de beneficiari directi consta in beneficiarii fondurilor nerambursabile pentru acest proiect, Consiliul Judetean Braila si administratia Spitalului de Pneumoftiziologie Braila, datorita reducerii presiunii financiare in directia conformarii conditiilor de desfasurare a activitatilor medicale cu noile reglementari ale legislatiei armonizate.

In vederea realizarii obiectivului general al proiectului, acela de a imbunatati calitatea serviciilor medicale din judetul Braila si din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est prin echiparea Ambulatoriului de Specialitate Integrat in cadrul Spitalului Pneumoftiziologie Braila, s-a avut in vedere, in principal achizitionarea echipamentului medical de specialitate si laborator, precum si a mobilierului necesar pentru dotarea cabinetelor.
Lucrarile de interventie au constat in dezafectarea echipamentului existent uzat, instalarea echipamentelor ce au necesitat montaj, lucrari de constructii specifice pentru radioprotectie si lucrari de instalatii specifice pentru noile echipamente, instalarea si montajul aparatului de diagnostic cu Raze X.
Din punct de vedere al impactului proiectului, rezultatele induse, pe teren mediu vor fi reprezentate prin reducerea numarului cazurilor de imbolnaviri datorate afectiunilor pneumoftiziologice prin dezvoltarea serviciilor de medicina preventiva si depistarea timpurie a maladiilor (cu 2% pana in anul 2013), reducerea mortalitatii datorate afectiunilor pneumofiziologice, datorita cresterii calitatii si diversificarii serviciilor de specialitate asigurate in ambulatoriu (pana la limita de 3% in anul 2013), reducerea costurilor de spitalizare datorita cresterii ponderii interventiilor in cadrul ambulatoriului de specialitate.

Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat ca nu se va opri aici cu investitiile, promitandu-i sefei de laborator ca va mai face investitii si ca daca are nevoie de alte imbunatatiri o va ajuta in mod neconditionat, atata timp cat sunt necesare acestea.
Domeniul Sanatatii dupa cum prea bine se stie este prioritar in ultimii ani la Braila, Consiliul Judetean fiind implicat activ in dezvoltarea de noi proiecte pentru ridicarea standardului la un nivel European. “Am cumparat numai aparate pe care si le-au dorit cei din spital, specialistii si care speram sa le fie de folos brailenilor si nu numai. Aici avem o investitie de circa un million de dolari. Nu stiu daca e mult sau daca e putin dar una peste alta va amintesc ca Judetul Braila a beneficiat de aproape 15 milioane de Euro in Sanatate, in cele trei ambulatorii,” a declarat presedintele Gheorghe Bunea Stancu.

In ceea ce priveste cladirea in care se afla astazi TBC-ul, negocierile continua intre proprietari si Consiliul Judetean, cei din urma vrand sa obtina dreptul de proprietate in vederea modernizarii exteriorului si nu numai. “Daca reusim sa negociem cu cei care sunt proprietari pe aceasta cladire, vom pune spitalul pe lista prioritatilor in anul 2013, pentru a fi modernizat, in 2012 vom face completari la ceea ce avem astazi aici. Speram sa ne intelegem cu cei care sunt proprietari mai ales ca fiind un spital TBC are reale probleme de a i se schimba destinatia. Investitia este prea mare pentru a se incumeta cineva, mai ales ca ieri am facut o adresa in care cerem sa se intervina asupra cladirii, daca nu o sa intervenim noi, in ceea ce priveste cladirea pentru ca nu putem pune in pericol viata oamenilor,” a declarat presedintele Consiliului Judetean Gheorghe Bunea Stancu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-