Published On: mie, Feb 15th, 2012

Sperante cvasispulberate

Share This
Tags

De aia e buna democratia parlamentara! Daca Puterea existenta se erodeaza ca o valcea potopita de valtorile primavaratice a nemultumirilor cvasiunanime, sa existe o alternativa ceva mai credibila, o speranta de mai bine. Altminteri, toata vorbaria asta despre democratie n-ar avea niciun sens.

Cum, in zilele acestea, traim tocmai o asemenea stare de lucruri, adica erodarea Puterii sub zece procente, in compensatie, se cuvine sa existe speranta alternativei, chiar daca lumea este constienta de faptul ca Opozitia reinstalata la carma corabiei numite Romania, nu va schimba, peste noapte, toate cele.

Speranta este benefica, in plan psihic, ea ne tine la suprafata vietii, este paiul de care se agata, cu disperare, un inecat.

Fara de ea, nu ne-ar ramane decat sa emigram, in masa, peste fruntarii. Sa ne ducem, aiurea, in toata lumea larga, dupa o bucata de paine.

Ei bine, astazi, cand Opozitia unita a trecut constant si perseverent peste 50% incredere, taman ca vaca ce umple sistarul cu lapte si, din prostie, da cu copita si rastoarna tot, se gasi liderul PSD sa arunce in aer toata agoniseala de procente.

Este o stare de inconstienta vecina cu nebunia, dar sora foarte buna cu prostia, caci altfel nu se poate explica grava eroare politica de a da mana cu Puterea, de a-i face pe plac. Este a doua mare gafa savarsita cu aere inocente, dupa aia cu scoaterea lui Geoana de la sefia Senatului, culmea, pe o motivatie ca ar fi colaborat cu “dusmanul”. Dar el, Victor Ponta, ce a facut prin “celebrul” discurs” din Parlament la investirea noului Guvern?!

Se cuvine ca liderii unor partide importante de pe esicherul politic actual sa gandeasca de zece ori inainte de a lasa sa le scape porumbelul pe gurita. Altminteri risca sa coboare in sondaje mult mai repede decat au reusit, cu eforturi, sa urce.

Este de la sine inteles ca opinia publica este sensibiloasa; s-a fript de atatea ori cu ciorbe (si Ciorbea!) ca sa nu sufle si in iaurt!

O mie de vorbe doi bani nu mai fac. Puterea dezavuata copios de o buna parte din populatie (potrivit sondajelor, dar  nu numai!) face zambre, culege, aproape fara efort, roadele gradinii oferite gratis de Opozitie. Asa au facut la Senat, asa vor face in continuare.

Si atunci, cum ramane cu speranta? In cine sa mai creada “omul cu stampila”?!

Jenica Chiriac

Comentarii

comentariu

About the Author

-