Published On: mie, Feb 1st, 2012

Spectacol de gala la “Maria Filotti”

Share This
Tags

Vineri, 3 februarie, cu incepere de la ora 18.00, Teatrul “Maria Filotti” din Braila va fi gazda unui spectacol de gala, “Povesti de familie”, de Biljana Srblianovici.

Astfel, pentru 90 de minute, brailenii sunt asteptati sa urmareasca o piesa extrem de apeciata, spectacol care a fost vizionat si de Juriul de Nominalizari UNITER. La aceasta impresionanta transpunere in scena au contribuit Vlad Cristache, in calitate de regizor, scenograful Gheorghe Mosorescu, traducerea textului este semnata de Ioana Flora, iar orchestratia muzicala de Cornel Cristei.

Din distributie fac parte Emilia Mocanu, pentru rolul “Milena”, Alexandra Salceanu – “Nadejda”, Ionut Visan in rolul lui “Andrei” si Silviu Debu, care il interpreteaza pe “Voin”.

Asa cum o prezinta chiar regizorul, “Piesa vorbeste cu cinism despre dezintegrarea familiei intr-o societate contemporana aflata in ruina. Traumele statului si spaimele parintilor se transfera asupra copiilor, carora li se refuza dreptul de a fi altceva decat port-drapelul violentei si al lipsei de speranta, de compasiune, de inocenta pe care le intâlnesc in jur. Astfel, jocul “de-a mama si de-a tata” a patru copii de 10 ani devine o infricosatoare scena pirandelliana de teatru in teatru in care intuim frustrarile si disperarea parintilor intr-o Iugoslavie post-socialista, aflata intr-o perpetua tranzitie, macinata de razboaie, de foamete si in care familia devine o institutie de cosmar”. Un spectacol pe care trebuie sa-l vedeti!

Comentarii

comentariu

About the Author

-