Published On: mie, Feb 15th, 2012

Sms-ul norocos – sursa de venit a infractorilor

Share This
Tags

Saptamana trecuta, in atentia politistilor de la Biroul de Investigatii Criminale a intrat un nou caz de inselatorie prin telefon.

O femeie a sesizat faptul ca a fost sunata de o persoana, care s-a prezentat ca fiind directorul unei companii de telefonie, si a anuntat-o ca a castigat suma de 15.000 de lei, insa, pentru primirea acesteia, trebuie sa achite suma de 900 de lei.

Din naivitate si lipsa de informare, femeia a transferat banii prin Western Union, a transmis seria operatiunii, pentru ca suma sa poata fi ridicata de catre destinatar, dar nu a primit niciun premiu. Dandu-si seama ca a fost inselata, aceasta a depus plangere la Politia Municipiului Braila.

Politistii au intocmit dosar penal fata de persoana reclamata, sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune, fapta pentru care pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 12 ani, insa, infractorul poate fi o persoana de oriunde din tara care s-a folosit de un nume real sau nu.

Eforturile politistilor se vor concentra pe identificarea si sanctionarea infractorului, insa paguba este putin probabil sa poata fi recuperata.

Dorinta de castiguri consistente peste noapte este, se pare, pentru unii, iluzie cu care isi hranesc sufletul, mai ales daca si conditiile de viata le sunt modeste.

Cum sa castigi la un concurs la care nu ai participat, ar fi prima intrebare care trebuie sa vina in mintea “norocosului”. „Castigatorul” trebuie sa inteleaga faptul ca nu va primi niciodata un premiu numai pentru ca exista in baza de date a unui furnizor de servicii; ca orice concurs este mediatizat; ca este obligatorie existenta unui regulament de desfasurare, accesibil tuturor celor care doresc sa-l consulte.

Fiecare cetatean trebuie sa stie ca, in general, pentru a castiga un premiu trebuie sa participe voluntar la un concurs sau competitie. Chiar daca participantul nu trebuie sa treaca anumite probe speciale, este necesara cel putin inscrierea voluntara. Este vorba despre acceptul clar de a participa la un concurs al carui regulament trebuie obligatoriu cunoscut de catre participant. Pentru simplu fapt ca sunt abonati sau doar folosesc serviciile, de orice tip ar fi acestea, ale unui furnizor, nu inseamna ca pot fi castigatorii vreunui premiu.

Orice castig neasteptat trebuie privit cu prudenta si trebuie efectuate verificari multiple inainte de a da crezare celor prezentate de niste persoane absolut necunoscute. Castigarea unui premiu nu presupune sub nicio forma achitarea unei sume de bani in avans care sa conditioneze ridicarea acestuia, ci eventual, abia ulterior sunt achitate anumite taxe sau impozite.

Banii si premiile nu vin niciodata din senin, cand nici nu te astepti. Exista, insa, persoane care chiar cred ca, intr-o buna zi, li se va intampla o minune, ca vor deveni bogate peste noapte si ca viata lor se va schimba radical, ca toate grijile si problemele se vor spulbera atunci cand soarta se va indura de ei. Speranta intr-un trai mai bun este absolut fireasca, insa, dorinta de schimbare trebuie acompaniata de eforturi voluntare in acest sens. Sa astepti cu ochii spre cer sa te imbogatesti este ca si cum ai astepta sa castigi la loto fara sa fi cumparat un bilet.

Comentarii

comentariu

About the Author

-