Published On: mar, Feb 7th, 2012

Situatie disperata pentru locuitorii din IMB

Share This
Tags

Dunarea inghetata, precum si sloiurile de pe fluviu, au creat o situatie deosebit de dificila pentru locuitorii din Insula Mare a Brailei, care nu se mai pot aproviziona din cauza faptului ca bacul nu mai trece decat in cazuri extrem de urgente.

Potrivit reprezentantului Guvernului in teritoriu, stocurile de faina nu mai ajung decat pentru ziua de astazi inclusiv, pentru zilele urmatoare cautandu-se solutii pentru transportul a trei tone de faina peste Dunare.

„Daca Dunarea nu ne ajuta, vom ajunge in situatia in care trebuie sa caram grau, alimente, apa si tot ce le este necesar. Localnicii mai au faina pentru paine pana miercuri inclusiv. Asa ca, cel tarziu miercuri, trebuie sa trecem trei tone de faina in IMB. Vom vedea cum facem, ca iesim din cod portocaliu. In IMB nu reusim sa trecem cu bac-ul. Trece o salupa mica cu destul de mare risc, cu care ne aducem urgentele pana pe celalalt mal, de unde le preluam cu Salvarea si le ducem la spital”, a declarat Dumitru Popa.

Singura legatura a locuitorilor din cele 11 sate aflate in Insula Mare a Brailei cu municipiul se face pe calea apei, asadar inundatiile si inghetul sunt situatii care fac intotdeauna dificila aprovizionarea cu alimente.

Comentarii

comentariu

About the Author

-