Published On: mar, Feb 7th, 2012

Scapam de ninsori, dar revine gerul

Share This
Tags

Dupa codul portocaliu de ninsori, viscol si polei instituit de ANM si valabil pana astazi la orele 22:00, meteorologii au emis un cod galben de ger care va afecta toata tara.

Pe toata perioada codului portocaliu, vantul a continuat sa prezinte intensificari care au depasit la rafala 70 – 80 km/h in Dobrogea, in cea mai mare parte a Munteniei si in sudul Moldovei. In aceste regiuni zapada a fost spulberata si local troienita, iar vizibilitatea orizontala a scazut sub 50 m, traficul fiind blocat in majoritatea judetelor.

Codul galben va pune stapanire pe intreaga Romanie, in intervalul 08 februarie, ora 02:00 – 12 februarie, ora 10:00, in toate regiunile vremea va fi geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor, astfel incat temperaturile minime se vor incadra pe arii extinse in general intre -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.

Astazi vremea va fi rece, geroasa mai ales noaptea in toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu innorari in prima parte a zilei in sud si sud-vest, unde izolat va mai fulgui. Vantul va mai avea unele intensificari in Dobrogea si Baragan. Temperaturile maxime vor fi de la -18 grade in nordul Moldovei, pana la -6 grade in vest si pe litoral, iar cele minime se vor incadra, in general, intre -24 si -14 grade. Izolat vor fi conditii de ceata asociata cu depunere de chiciura.

M@ine, vremea va fi geroasa, mai ales dimineata si noaptea. Cerul va fi temporar noros, favorabil fulguielii in nord-vestul tarii, iar vantul va sufla moderat in Dobrogea si in general slab in celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -18 grade in Oltenia si -7…-6 grade pe litoral, iar cele minime se vor incadra, in general, intre -23 si -13 grade. Izolat vor fi conditii de ceata asociata cu depunere de chiciura.

Vineri vremea va fi geroasa mai ales dimineata si noaptea, cu precadere in estul, sudul si centrul tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in regiunile sud-vestice unde izolat va ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -17 grade in nordul Moldovei si in Oltenia si -6 grade in vest, iar cele minime se vor situa de la -26 de grade in nordul Moldovei si in depresiuni pana la -11 grade in Dealurile de Vest. Vor fi conditii de ceata, asociata cu depunere de chiciura.

Comentarii

comentariu

About the Author

-