Published On: mie, Feb 29th, 2012

Scandal privind componenta CNA. PSD apeleaza la CC

Share This
Tags

Parlamentul a numit ieri noii membri ai CNA. Lia Olguta Vasilescu, presedintele comisiei de Cultura din Senat, acuza Puterea ca a incalcat legea, pentru ca acele numiri nu aveau cum sa fie facute, in comisii nefiind cvorum. Mai mult, PDL si-a numit omul in consiliul CNA pe locul care apartinea de fapt PSD. Miza intregului scandal pare sa fie Antena 3, astazi urmand a fi discutat cazul Gadea-Duta, propunerea PDL fiind de a suspenda emisia postului de stiri pentru 10 minute in prime-time.

“Astazi au fost facute doua numiri necostitutionale si ilegale la CNA. In comisii nu a existat cvorum pentru ca Opozitia detine majoritatea la Senat, iar noi fiind in greva parlamentara nu am participat, deci nu a existat cvorum. Noi vom constesta la Curtea Constitutionala, maine va fi intocmit dosarul”, a declarat Lia Olguta Vasilescu.

PSD ii acuza pe cei din PDL ca au numit un om pe locul care revenea de fapt celor de la PSD. “Noi il aveam acolo pe domnul Zanc, caruia ii expirase mandatul. PDL a tot prelungit momentul unei noi numiri, iar acum si-au pus omul lor”, a mai spus Olguta Vasilescu.

Senatorul PSD sustine ca orice decizie va lua CNA in legatura cu Antena 3, aceasta va putea fi atacata, tocmai pentru ca in acest moment consiliul CNA nu are legitimitate.

Discutiile aprinse privind activitatea Consiliului National al Audiovizualului au fost intretinute si de propunerea fostului pedelist Ioan Onisei de a suspenda emisia postului Antena 3, multi catalogand acest gest drept unul vadit la comanda politica.

Asadar, Puterea a fost la un pas si intrerupa emisia postului Antena 3. Reprezentantul PDL in CNA, Ioan Onisei, a propus intreruperea postului Antena 3, in urma emisiunii “Sinteza zilei”, unde Mihai Gadea l-a pus la punct pe presedintele CNAS. Supusa la vot, propunerea nu a putut fi validata, scorul fiind de 4 la 4.

Dupa aceasta propunere, care a cazut la vot, s-a propus amendarea Antenei 3 cu mai multe sume, care si acestea au fost respinse la vot.

Presedintele CNA, Razvan Popescu, a propus atunci amendarea postului Antena 3 cu 100. 000 de lei, propunere care a cazut si aceasta, deoarece nu a intrunit minimum de sase voturi.

In aceste conditii, CNA urmeaza sa se decida asupra carei penalizari sa se opreasca fata de Antena 3.

Comentarii

comentariu

About the Author

-