Published On: Soare, Feb 26th, 2012

Sanatatea, “fata saraca” a Romaniei

Share This
Tags

Cu toate ca la nivel national lipsa medicamentelor necesare tratamentului bolnavilor de cancer reprezinta o problema acuta a celor implicati direct, la nivelul judetului Braila bolnavii de cancer beneficiaza in continuare de tratamentul necesar. Pe plan local, exista si bani si medicamente necesare celor aproape 2000 de pacienti inregistrati in evidentele sectiilor de Oncologie, cu toate ca statul nu a alocat nici macar un procent din PIB pentru Sanatate.

Senatorul Ion Rotaru, presedintele Comisiei de Sanatate din Senatul Romaniei, este revoltat de faptul ca banii incasati de CAS-uri sunt gestionati prost si ca sistemul informatic unic nu functioneaza nici acum, considerandu-i responsabili atat pe cei de la CNAS, cat si Ministerul Sanatatii.

“La Braila nu putem sa vorbim de lipsa medicamentului la Spitalul Judetean, dar problema exista, ea este generata de faptul ca banii de Sanatate sunt foarte putini, statul aloca in jur de 0,6%-0,8%, nici macar un procent din PIB pentru Sanatate. Restul banilor sunt incasati din CAS-uri, pe care ii gestioneaza, asa cum vedeti, foarte prost. Dar iata ca a trecut un an, sistemul nu functioneaza, iar daca aveam acest sistem informatic am fi putut sa avem o evidenta. Nu se doreste si nu s-a dorit acest lucru, iar responsabilitatea este a Casei Nationale de Sanatate si implicit a Ministerului Sanatatii”, a declarat senatorul Ion Rotaru.

Comentarii

comentariu

About the Author

-