Published On: lun, Feb 6th, 2012

Salvati Planeta de DJ-ul din Pecica!

Share This
Tags

Domnule presedinte, stiti ca va scriu rar si, de regula, in probleme de importanta nationala. Constient fiind de ascensiunea dumneavoastra recenta pe piata politica internationala, materializata prin inestimabila contributie la salvarea zonei euro si la triumful fortelor binelui in Irak si Afganistan, o sa va scriu si mai rar. Numai in cazuri care ataca siguranta planetei, in conformitate cu noul dumneavoastra statut.

Va intrebati, probabil, ce l-a putut indemna pe tonomat sa se apuce de scris misive disperate duminica seara. E vorba de siguranta omenirii, domnule presedinte. Un individ cu o privire ratacita, care a invins greu in lupta dreapta cu bacalaureatul, pe care sigur il cunoasteti, pentru ca dumneavoastra i-ati semnat documentele de confirmare pe functie, s-a starnit si nu se mai opreste. Zilnic emite cate o intelepciune care, pur si simplu, cutremura micul nostru univers. Azi a descoperit temperaturile de minus zero grade. Ieri, nici o localitate nu era vadita de energie electrica. Alaltaieri, sfatuia soferii sa iasa cu masinile doar daca era impetuos necesar.

Bizarul asta, care ar trebui sa se ocupe de aderarea la spatiul Schengen a unei tari pe care altiminteri o conduceti luminos, o face pe mezina dumneavoastra sa para rupta din Marie Curie. Omul insira margelele lingvistice precum vanzatorii ambulanti pe faleza din Playa de Palma si a fost in stare sa bage panica generala-n populatie si miliarde-n buzunarele proprietarilor de hypermarket-uri. Cred ca va amintiti branconajul, criminologenul sau rugamintea sincera catre liderii de sindicat “sa nu mai dezinformeze asa cum obisnuieste sa faca de fiecare data”.

Domnule presedinte, sunteti, fara indoiala, un om inteligent. Stiti foarte bine ca, odata promovati, astia putintei la minte executa fara cracnire cele mai absurde ordine. Pentru ca vor sa-si pastreze importanta si privilegiile. Dar, generos cum ma stiti, va rog eu mult, in numele unei planete care nu mi-a dat mandat de reprezentare, dati-i doua spituri in cur DJ-ului de la discoteca din Pecica si ascundeti-l.

Puneti o canalie desteapta pe functia lui. Va fi la fel de supusa si nu ne va mai rade Planeta Pamant. Pentru ca, la fiecare intelepciune care-i tasneste pe gaura gurii acestui individ in ochii caruia vezi neantul, lumea se pisa pe ea de ras. Si, la ritmul in care slobozeste neghiobiile, riscam ca, pe langa incalzirea globala care blocheaza cu nameti sapte judete din Romania, sa ne trezim si cu un nou ocean planetar. Pe care nu mai avem unde sa-l punem pe planiglob.

Domnule presedinte, cine si-ar fi putut inchipui ca avem sansa sa salvam impreuna Planeta Pamant? Faceti-o, excelenta voastra! Promit ca renunt, in scris, in favoarea dumneavoastra, la drepturile de autor pentru contributia modesta la nobilul si istoricul demers. Oricum imi pune Blejnar TVA pe ele si-s satul de procese.

Comentarii

comentariu

About the Author