Published On: mie, Feb 29th, 2012

Romania apta sa adereze la Schengen

Share This
Tags

Directorul SRI, George Maior, a afirmat ca Romania are una dintre cele mai securizate frontiere din Uniunea Europeana si a subliniat ca tara noastra este apta din punct de vedere tehnic sa intre in spatiul Schengen.

“Pe problematica Schengen depunem impreuna eforturi pentru a demonstra ca Romania nu doar din punct de vedere tehnic este apta pentru a intra in Schengen, dar si din punct de vedere al rezultatelor concrete la granitele Romaniei. Aici din punct de vedere al combaterii unor fenomene de contrabanda rezultatele sunt clare nu doar statistic, ci si din punct al fondului problemei si acest lucru ma indreptateste sa spun ca cred ca avem printre cele mai bine securizate frontiere ale UE in acest moment si nu o spun pe baza speculativa, ci pe baza de informatii”, a spus Maior la sedinta de bilant a MAI pe anul 2011.

Acesta a apreciat ca anul trecut cooperarea cu MAI a fost una buna din punct de vedere calitativ, al schimburilor de informatii, al derularii al unor operatiuni comune, foarte eficiente, in special pe zona combaterii evaziunii fiscale. “Cred ca se poate face mai mult si sugestia ar fi sa abordam mai frontal marea evaziune fiscala avand ca experienta combaterea evaziunii fiscale in anumite domenii, poate ca este nevoie de mai multa incisivitate si mai multa creativitate din partea acestor grupuri operative”, a mai spus Maior.

Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a afirmat ca spera ca Romania sa intre cat mai curand in spatiul Schengen si sa fie depasit blocajul politic in acest caz.

“Sunt multumit ca MAI si-a indeplinit obligatiile tehnice in ceea ce priveste aderarea la spatiul Schengen. Este un aspect recunoscut in cadrul UE si demonstreaza ca suntem pregatiti sa asiguram frontiera externa orientala a UE si nu-mi pot dori decat intr-un termen cat mai apropiat blocajul politic extern noua sa poata fi depasit. Pentru acest ultim fapt responsabili sunt decidentii politici. Imi doresc ca Romania sa se afle cat mai curand printre statele membre ale spatiului Schengen, inainte de a fi o problema de prezenta europeana este una de demnitate nationala”, a spus Ungureanu, la bilantul MAI pe anul 2011.

Comentarii

comentariu

About the Author

-