Published On: lun, Feb 27th, 2012

Razboi personal intre opozitie si putere

Share This
Tags

PDL denunta modul agresiv si securistic in care USL intelege sa faca politica – de la amenintarile „barbatesti” la adresa unei femei politician pana la dezinformari si intruziuni de neiertat in spatiul intim. Si organizatia de femei a PDL a aflat cu stupoare despre comportamentul incalificabil al unui senator al Romaniei. Senatorul Dan Sova, participand la o emisiune TV, a amenintat-o in pauza emisiunii pe senatoarea Mihaela Popa. In replica, senatorul Dan Sova declara ca orice dialog cu membri ai opozitiei a devenit un motiv de teama pentru cei din PDL.

Ultimul episod al acestei lupte politice mutate in zona de razboi de gherila a avut loc in studiourile TV unde senatorul PSD Dan Sova a recurs la amenintari impotriva senatorului PDL Mihaela Popa careia i-a spus, in pauza emisiunii: “o sa va calc in picioare, primesc chiar acum informatii despre dumneavoastra”. Acesta a fost raspunsul senatorului Sova la un adevar – acela ca nu a mai fost in ultimul timp in colegiul in care a fost ales in judetul Olt, se arata intr-un comunicat al PDL.

De altfel, senatorul Dan Sova a mentinut pe tot parcursul emisiunii un ton agresiv si amenintator la adresa senatorului PDL care depaseste cu mult liniile unei dezbateri politice corecte in care nu este vorba despre executii in direct, ci despre exprimarea unor opinii informate, in cadrul unui dialog civilizat. Atitudinea agresiva a senatorului Sova a fost remarcata de catre toti participantii la emisiune, motiv pentru care realizatorul Ionel Danca si producatorul au tinut sa se scuze personal fata de senatorul PDL.

Sulfina Barbu: Dan Sova are deviatii interlope si ameninta in direct ca isi calca in picioare adversarii politici.

Organizatia de femei a PDL a aflat cu stupoare despre comportamentul incalificabil al unui senator al Romaniei. Senatorul Dan Sova, a amenintat-o in pauza emisiunii la care participau, pe senatoarea Mihaela Popa.

Ramanand fara argumente in fata unor intrebari simple, Dan Sova a apelat la amenintari care caracterizeaza lumea interlopa, nicidecum dezbaterea politica decenta.

„O sa va calc in picioare. O sa aflu eu ceva despre dumneavoastra…” – acestea sunt argumentele cu care tanara speranta a PSD, Dan Sova, a inteles sa combata ideile si argumentele unui adversar politic.

„Daca senatorul Dan Sova, pe care il consideram un tanar decent si instruit, a ajuns sa aiba asemenea iesiri, pentru mine devine evident ca tensiunea din USL a ajuns la cote maxime si ca politicienii mai putin experimentati cedeaza nervos. Frictiunile si disputele din USL nu sunt insa o scuza pentru acest comportament deviant si solicit public conducerii USL sa sanctioneze derapajele interlope ale lui Dan Sova. Daca nu o vor face inseamna ca USL nu mai poate nici macar sa controleze discursul public al unui senator, daraminte sa reprezinte o alternativa viabila pentru viitor” a declarat Sulfina Barbu, presedinte OFPDL.

Redam integral marturia Mihaelei Popa, preluata de pe blogul acesteia.

„In aceasta seara am participat la emisiunea „Test de stres” de la Realitatea TV, moderata de domnul Ionel Danca, care i-a avut ca invitati pe domnii Bogdan Ficeac, Marius Nistor, Andrei Marga si Dan Sova, fiind asadar si singura femeie din emisiune. Doar pentru ca am indraznit sa il intreb pe domnul senator Sova cand a fost ultima data in colegiul pe care il reprezinta (nici acum nu inteleg de ce s-a enervat ) a urmat la adresa mea o serie de insulte in pauza: „O sa va calc in picioare. O sa aflu eu ceva despre dumneavoastra…” si amenintarile au continuat. Nimeni nu a indraznit sa mai spuna nimic ci doar au coborat privirea, jenati. Apreciez insa faptul ca moderatorul si-a cerut scuze la finalul emisiunii in numele domnului senator Sova.”

La randul sau, senatorul PSD Dan Sova a declarat ca “In ceea ce priveste relatarile despre presupuse amenintari pe care le-as fi formulat in pauza emisiunii, mentionez faptul ca in cea mai mare parte a acestui timp parasisem studioul, iar nimic din dialogul pasager care a avut loc nu ar fi putut inspaimanta pe cineva. Observ insa ca orice dialog cu membri ai opozitiei a devenit un motiv de teama pentru cei din PDL”, se arata intr-un comunicat.

Senatorul PSD precizeaza, in incheierea documentului, ca “daca orice cuvant sau atitudine a mea au deranjat-o pe doamna senator Popa, inteleg pe aceasta cale, desi ma consider nevinovat, sa prezint scuzele mele unei doamne a politicii romanesti, pe care am respectat-o intotdeauna si voi continua sa o respect si de acum incolo, dincolo de orice adversitati politice”.

In ceea ce priveste afirmatia “O sa va calc in picioare”, senatorul Dan Sova a spus ca s-a referit la reprezentantii actualei puteri, care “vor fi calcati in picioare in alegeri”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-