Published On: mar, Feb 28th, 2012

Radu Campeanu, aniversat de liberali la 90 de ani

Share This
Tags

Presedintele fondator al PNL 1990, Radu Campeanu, cel care a infiintat PNL in 1990, a fost  sarbatorit, luni, cu o zi mai devreme, pentru implinirea varstei de 90 de ani, la Cafeneaua liberala din Centrul vechi, el fiind felicitat de Crin Antonescu si C.P. Tariceanu si primind un buchet de 100 de trandafiri si un tort in forma cifrelor 9 si 0.

La Cafeneaua liberala, seniorul a venit pentru a se intalni cu liberalii care au dorit sa il felicite personal si sa-i ureze “La multi ani!”. El s-a asezat la una dintre mese, unde a primit felicitarile si de unde a ciocnit o cupa de vin rosu cu invitatii sai.

Radu Campeanu le-a spus invitatilor si jurnalistilor ca se simte bine la 90 de ani, desi a avut unele mici probleme cu inima. “Deocamdata, multumesc lui Dumnezeu, ma simt bine. Am avut niste mici suparari cu inima, acuma cateva luni, dar mici, acuma sunt bine, nu pot sa ma plang”, a spus Radu Campeanu.

Liberalul a precizat ca de ziua sa isi doreste sanatate pentru el si pentru familia sa, care este la Paris.

Seniorul liberal a spus ca si va petrece ziua de nastere plimbandu-se la tara, la conacul de la Budeasa, langa Curtea de Arges, sau la Targoviste, la vechea mosie a parintilor sai. “Daca e vreme frumoasa, as vrea sa ma plimb putin. Vreau sa ma misc. si am doua placeri in general: ma duc la mine la tara, am un conac la Budeasa, langa Curtea de Arges, sau sa ma duc la Targoviste, unde era vechea mosie a parintilor mei si ma duc totdeauna la Manastirea Dealu, sus. Imi fac rugaciunea mea acolo, e o chestiune de traditie de familie si personala, pe care fac de multi ani, de zeci de ani, de cand eram tanar, ma duceam la Manastirea Dealu. Acuma nu m-am putut duce, mi-a fost frica de zapada”, a spus Radu Campeanu.

Seniorul liberal a spus ca se bucura mult de cele trei nepoate ale sale, care traiesc la Paris. El a tinut sa aminteasca de faptul ca are o singura mare durere in suflet, legata de moartea sotiei sale, in urma cu sapte ani.

Sef al Tineretului Liberal inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial, a fost student in decursul razboiului. Dupa razboi, participa la manifestatiile anti-comuniste din 24 – 28 februarie 1945. Arestat in 1948, a petrecut mai multi ani in inchisorile comuniste.

Dupa eliberarea sa ca detinut politic, emigreaza in Franta impreuna cu sotia sa Monica si cu fiul lor Barbu. La Paris, se arata foarte activ in randurile exilatilor, dar dupa sosirea lui Paul Goma, este suspectat ca informator al securitatii.

In 1990 revine in tara unde participa la reintemeierea PNL al carui presedinte va fi intre 1990 si 1995, fiind ales senator in legislatura 1990-1992 in municipiul Bucuresti. A candidat si la functia de presedinte al Romaniei la alegerile din 1990 unde a obtinut 10,64 % din voturi si s-a plasat pe locul 2. Fiul sau Barbu Campeanu este profesor universitar in Franta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-