Published On: joi, Feb 16th, 2012

PSD Belgia a intrat in campanie electorala pentru alegerile locale belgiene

Share This
Tags

Romanii din Belgia au dreptul de a vota la alegerile locale si chiar de a candida pentru a deveni consilieri locali in cadrul primariilor in raza carora locuiesc. Alegerile locale din Belgia au loc o data la 6 ani.

„Punand in valoare cooperarea de durata pe care o avem cu Partidul Socialist Belgian (PS), propunem 3 activisti PSD pentru listele electorale PS din Bruxelles pentru alegerile din 14 octombrie 2012”, preciza Dan Luca, Presedintele PSD Belgia.

Duminica, 12 februarie 2012, in prezenta reprezentantilor de Stanga din Guvernul Belgian, dar si a numerosi alesi din Bruxelles, a avut loc lansarea oficiala a campaniei electorale pentru alegerile locale din Regiunea Bruxelles.

„PS trebuie sa acopere cele 19 Primarii din Bruxelles. Impreuna, femei si barbati, indiferent de nationalitate, construim un viitor durabil pentru cartierele noastre”, isi incepea discursul Rudi Vervoort, Presedinte PS, organizatia Bruxelles.

Prin infiintarea acum 4 ani a organizatiei PSD la Bruxelles, s-a reusit o consolidare a relatiei PSD cu PS in beneficiul romanilor din Belgia. Anda Ghiran, Secretar Executiv al PSD Belgia, explica strategia adoptata:

„Cei aproximativ 55.000 de romani din Belgia sunt un potential electoral fantastic pentru o tara precum Belgia, iar prin activitatea noastra dorim sa le aratam compatriotilor nostri ca merita sa se implice in comunitatea locala din tara de adoptie, prin participarea la votul din octombrie. Iar ca motivatia sa fie si mai mare, vor avea supriza placuta sa descopere pe listele electorale romani pe care ii cunosc personal.”

Pentru alegerile din octombrie, propunerile PSD Belgia sunt Gabriela Mara (la Primaria cartierului St. Josse), Mariana Polatos (la Wemmel) si Sorin Dumitru (St. Gilles). Gabriela Mara, fosta membra PSD Bucuresti (sector 6), in prezent membra PSD Belgia, dar si a PS Belgia, isi argumenta candidatura:

“Doresc sa candidez pe lista de consilieri ai comunei Saint Josse avand convingerea ca noi, membrii PSD Belgia, trebuie sa ne asumam pe deplin responsabilitatea de a ne implica intr-o cooperare activa cu colegii nostri belgieni. Acest lucru este absolut necesar pentru a veni cu solutii viabile la problemele imigrantului roman din Belgia.”

Comentarii

comentariu

About the Author

-