Published On: lun, Feb 27th, 2012

Proxenet arestat preventiv

Share This
Tags

Actionand pe linia prevenirii si combaterii traficului de fiinte umane, politisti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate (S.C.C.O.) Braila, sub coordonarea procurorilor din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (D.I.I.C.O.T.) -Biroul Teritorial Braila, au probat activitatea infractionala a braileanului S.I. (36 de ani), care se sustragea de la executarea unei pedepse de 3 ani si 4 luni inchisoare, pentru savarsirea de infractiuni la regimul circulatiei, conform mandatului de executare, emis la data de 3.11.2009, de catre Judecatoria Braila.

Acestuia i s-a probat ca, din anul 2005 pana in prezent, a racolat, transportat si cazat in vederea exploatarii sexuale mai multe tinere, unele dintre ele fiind minore, uneori folosindu-se de amenintari la adresa acestora si a membrilor familiilor lor.

La data de 23.02.2012, politistii S.C.C.O. Braila, in colaborare cu politisti din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane-Directia Investigatii Criminale-Serviciul Urmariri si Inspectoratului de Politie Judetean Braila-Serviciul de Investigatii Criminale, l-au depistat pe cel in cauza pe raza localitatii Popesti Leordeni, din judetul Ilfov.

Dupa depistare, braileanul a fost escortat din municipiul Bucuresti la sediul Biroului Teritorial Braila al D.I.I.C.O.T., pentru continuarea cercetarilor cu privire la comiterea infractiunilor de trafic de persoane si proxenetism in forma continuata, fapte prevazute si pedepsite de Art. 12, alin.1 si 2, lit. „a”, din Legea 678/2001 (privind prevenirea si combaterea traficului de persoane) si, respectiv, Art.329, din Codul Penal.

Procurorii au dispus, prin ordonanta, retinerea barbatului, pentru 24 de ore, fiind incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al I.P.J. Braila.

In ziua de 24 februarie a.c., S.I. a fost prezentat Tribunalului Braila cu propunere de arestare preventiva, pentru infractiunile mentionate. Instanta de judecata a dispus arestarea preventiva a acestuia, pe o perioada de 29 de zile.

Comentarii

comentariu

About the Author

-