Published On: mie, Feb 15th, 2012

Pleaca ai nostri, vin ai nostri

Share This
Tags

In februarie a.c. s-a produs, deci, schimbare de Guvern, data de mai-marele Statului ca fiind pusa la cale de prin decembrie anul trecut, ca sa nu se creada, Doamne-fereste, ca a fost savarsita urmare a protestelor din strada.

Mergand pe aceeasi logica, este bine de stiut ca retragerea legii sanatatii a fost pusa la cale de prin noiembrie anul trecut; repunerea lui Arafat pe post din octombrie 2011 si tot asa putem insira toate castigurile Pietei Universitatii ca fiind planificate pe tot parcursul anului trecut.

Ce naiba, bre oameni buni, chiar asa de tampiti ne crede mai-marele statului?!

Atatea multumiri si aprecieri au fost adresate vechiului guvern ca te apuca mila de dragul lui si te intrebi, ca om cu capul pe umeri si cu ambele picioare pe pamant, de ce oare se planifica debarcarea cu cel putin trei luni in urma? Nu credeti (si eu cred la fel!) ca orice institutie care merge bine, are eficienta, trebuie incurajata sa persevereze, nu demisa?!

Bine, este in total adevarat ca pe la noi, de destula vreme, s-a distrus, cu intentie, tocmai ce mergea mai bine, dar si guvernul, ce naiba?!

Schimbarea ce s-a produs se vrea, cica, o transmitere de stafeta, adica, mai pe sleau, burjuii comunisti este cazul sa se retraga, rautaciosii spun ca si-au facut suma si sa mai lasam oameni buni si lupii tineri sa pazeasca turma de oi.

Cu tristete si cu revolta in suflet, constat ca de-adevaratelea ne considera unii turma de oi numai buna de jumulit, de manat cu bata si cainii din staulul bunastarii pe sterpele campii.

Asta ne scoate cel mai tare din minti, asta ne calca in picioare demnitatea de fiinte umane cugetatoare.

M-am uitat, cu curiozitate, sa vad daca Piata Universitatii a inghitit galusca. Se pare ca nu! Oamenii sunt mai destepti decat ii cred unii, ei doresc sa “inghita” o alta galusca, mult mai consistenta. Acum, revendicarile lor au o singura tinta, alegeri parlamentare si prezidentiale anticipate.

Degeaba se fac unii si altii a nu intelege, degeaba se numesc guverne nelegitime, degeaba se dau de ceasul mortii sa-i prosteasca, sa-i manipuleze. Totul este in zadar, tavalugul nemultumirilor a pornit-o la vale, nu mai poate fi oprit.

Si astea au fost preconizate nu anul trecut in decembrie, ci cu mult mai mult timp in urma.

Jenica Chiriac

Comentarii

comentariu

About the Author

-