Published On: mie, Feb 8th, 2012

Peste 600 de cazuri de pneumonii si viroze la Braila

Share This
Tags

Gerul din ultima perioada le-a afectat sanatatea brailenilor, la nivelul judetului inregistrandu-se sute de cazuri de infectii respiratorii si pneumonii. Cei mai afectati au fost copii si batranii, unii dintre ai avand chiar nevoie de spitalizare.

Conform raportului celor de la Directia de Sanatate Publica Braila, in ultima saptamana la nivelul judetului s-au inregistrat un numar de 426 de infectii acute ale cailor respiratorii superioare, noua persoane necesitand spitalizare. Cei suferinzi de pneumonie au fost in numar de 170, unde 54 de persoane au necesitat spitalizare. Potrivit informatiilor furnizate de DSP Braila, numarul infectiilor respiratorii este in scadere fata de saptamana precedenta.

Cel mai grav caz a fost inregistrat la un copil de 2 ani care este suspect de gripa. Acestuia i-au fost prelevate probe biologice care au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucuresti de unde se asteapta inca rezultate.

Fata de ultima luna a anului 2011, astazi se inregistreaza o reducere la jumatate a numarului de cazuri de viroze, la inceputul lunii decembrie inregistrandu-se la nivelul judetului peste 800 de cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare, iar in cazul pneumoniilor aceste au fost in numar de 300. Din totalul acestora, peste 80 de persoane au necesitat internare si au ramas sub tratament medical in spital.

Comentarii

comentariu

About the Author

-