Published On: mie, Feb 1st, 2012

Patinoar imens la Lacu Sarat

Share This
Tags

*Dupa Marea Neagra si Dunare, a venit si timpul Lacului Sarat sa inghete

Temperaturile negative care s-au inregistrat in ultima perioada in Braila au facut ca pana si Lacul Sarat sa inghete. Desi gradul de salinitate ar trebui sa impiedice ingetul, Lacul Sarat la care an de an se aduna mii de oameni pentru tratament, arata astazi ca un imens patinoar. Specialistii afirma faptul ca este normal ca acest fenomen sa aiba loc, avand in vedere ca temperaturile sunt cu mult sub -10 grade Celsius iar vantul bate cu o putere de peste 50km/h.

Se pare ca sarea din Lacu Sarat s-a depus pe fundul acestuia, permitand sa se formeze la suprafata un strat destul de gros de gheata. Sorin Bosneag, directorul societatii care administreaza una din bazele de tratament din statiunea Lacu Sarat, afirma ca acest fenomen de inghet nu afecteaza cu nimic namolul de pe fundul apei si ca in aceasta perioada intreaga baza de tratament este inchisa.

Lacu Sarat este apreciat din punct de vedere turistic pentru buna sa pozitionare in natura si pentru proprietatile curative de care dispun namolul sapropelic si apa minerala hipertonica, an de an aici venind mii de turisti.

Ana-Maria Niculescu

Comentarii

comentariu

About the Author

-