Published On: mie, Feb 22nd, 2012

ONU avertizeaza: pericol de inundatii in Romania

Share This
Tags

Topirea zapezii in primavara ar putea provoca inundatii importante in Europa, iar Romania este si ea in pericol, avertizeaza ONU. Anumite zone din Europa Centrala si de Est, paralizate de ninsorile abundente, s-ar putea confrunta cu noi probleme si alte victime din cauza inundatiilor ca urmare a topirii zapezilor din primavara, a avertizat marti Agentia ONU pentru reducerea riscului de dezastre (UNISDR).

Raportul agentiei arata ca in urma cresterii temperaturilor pana la 10 grade, gheata pe Dunare se va rupe, afectand atat Romania cat si Bulgaria.

“In timp ce mii de oameni raman inzapeziti din Serbia pana in Bulgaria, exista semne de alarma ca inundatii devastatoare vor provoca pierderi de vieti omenesti si bunuri economice”, a declarat Margareta Wahlstroem, reprezentantul special al UNISDR. Constructii fara o infrastructura adecvata in cazul inundatiilor, cum ar fi baraje si diguri, vor fi afectate in mod special, a adaugat ea.

Denis Mclean, purtatorul de cuvant al organismului ONU, a sfatuit ca autoritatile din aceste tari, Crucea Rosie, platformele nationale de reducere a riscului de dezastre, precum si autoritatile pentru protectie civila sa faca planuri pentru a se asigura ca nu vor exista pierderi de vieti omenesti in inundatiile care vor veni.

Comentarii

comentariu

About the Author

-