Published On: mar, Feb 7th, 2012

Oamenii nu se mai multumesc cu putin. “Capul lui Basescu vrem!”

Share This
Tags

La trei saptamani de la inceperea miscarilor de strada, dupa victoriile inregistrate de oameni referitoare la suspendarea proiectului noii legi a Sanatatii, repunerea in functie a subsecretarului de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, dupa ce acesta demisionase la presiunea lui Traian Basescu, si culminand cu demisia intregului cabinet al premierului Emil Boc, se pare ca oamenii nu sunt multumiti pe deplin si cer in continuare plecarea presedintelui de la Cotroceni, revendicare care se afla inca din prima zi de proteste in topul lozincilor scandate in Piata Universitatii.

Oamenii spun ca plecarea lui Emil Boc este un succes binemeritat, insa cer in continuare demisia Presedintelui si alegeri anticipate. Protestatarii sustin ca nu vor pleca pana cand nu il vor da jos si pe Traian Basescu, ei venind la proteste cu mijloace de amplificare a sunetului, pentru a-si face mai bine auzite revendicarile. Acest lucru a starnit insa si suspiciuni asupra lor, ei chiar fiind considerati uneori de cei prezenti ca fiind membri ai unor organizatii anti-Basescu.

Mai mult, desi cei din Piata Universitatii isi petrec ore in sir in fiecare seara in ger, cei mai multi sunt la curent cu schimbarile care au loc la cel mai inalt nivel al tarii, aversiunea lor manifestandu-se si impotriva premierului desemnat, Mihai Razvan Ungureanu.

Claudiu Craciun, protestatarul din Piata Universitatii care i-a facut sa se ridice in picioare la Bruxelles pe europarlamentari cand a vorbit despre dorintele care i-au manat pe romani sa iasa in strada, spune ca demisia lui Emil Boc era necesara, insa nu este suficienta.

“Demisia Cabinetului condus de Emil Boc este o schimbare necesara dar nu suficienta. Stim cine este promotorul si responsabilul pentru derapajele institutionale anti-democratice si masurile economice iresponsabile. Traian Basescu. El trebuie sa isi anunte demisia sau termenul la care si-o va da. Pana atunci protestele nu se vor opri, ci vor creste in intensitate. Sa nu se iluzioneze nimeni”, a spus Claudiu Craciun, care multumeste tuturor celor care, pe un ger naprasnic, isi striga de trei saptamani incoace nemultumirile, atat in tara, cat si in comunitatile de romani din strainatate.

“Sper ca vor avea putere si optimism pentru a continua. Ii salut si pe cetatenii care, din comoditate sau teama, nu au iesit in strada. Ii asteptam! E nevoie de toti pentru a salva Romania de ea insasi! In noua epoca, cea care va fi adusa de votul cetatenilor, politicienii nu mai pot face aceleasi greseli. Nu mai pot merge atat de departe”, a conchis Claudiu Craciun.

Comentarii

comentariu

About the Author

-