Published On: joi, Feb 23rd, 2012

Noi sanse de calificare in munca pentru detinutii Penitenciarului Braila

Share This
Tags

Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana (CRED) a demarat pe 1 iulie 2010 proiectul  „Economia Sociala – O noua provocare in insertia pe piata muncii a detinutilor”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul vizeaza crearea de noi instrumente de insertie profesionala a persoanelor aflate in detentie prin intermediul structurilor economiei sociale. Proiectul se desfasoara in trei regiuni de dezvoltare – Bucuresti – Ilfov, Sud – Est si Sud-Muntenia – pe o perioada de trei ani si vizeaza calificarea unui numar de  356 persoane private de libertate.

Penitenciarul Braila, in baza parteneriatului incheiat cu organizatia nonguvernamentala CRED, a inceput derularea proiectului constand in organizarea de cursuri de formare profesionala in diverse meserii, in concordanta cu cerintele pietei muncii, pentru persoanele private de libertate care se pregatesc pentru liberare.

Proiectul se desfasoara pe o perioada de trei ani si prevede calificarea unui numar de 56 de bucatari, 50 de legumicultori si 30 de frizeri.

Pana in prezent s-au derulat un numar de cinci cursuri de calificare, dintre care doua in meseria de legumicultor, doua in meseria de bucatar si unul in meseria de frizer, fiind calificati un numar de 70 de detinuti.

In cursul zilei de ieri a avut loc deschiderea unui nou curs de calificare in meseria de legumicultor, unde s-au inscris un numar de 13 detinuti, urmand a se derula pe perioada anului 2012 alte patru cursuri de calificare in meseria de legumicultor, bucatar si frizer.

Obiectivul general al proiectului consta in dezvoltarea mecanismelor si instrumentelor  de economie sociala in vederea cresterii sanselor de insertie pe piata muncii a persoanelor care au executat o pedeapsa privativa de libertate.

Partenerii implicati in derularea proiectului sunt Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti, Penitenciarul Braila, Penitenciarul de femei Targsor, S.C.MONOPRIX S.R.L. Braila si European Think Pour la Solidarite  Belgia.

Comentarii

comentariu

About the Author

-