Published On: vin, Feb 17th, 2012

Niste betivi lenesi din Romania tropicala

Share This
Tags

Suprinzator, uneori, in Romania, cunoscuta tara tropicala, iarna ninge. Nu chiar atat de des ca pe vremea cand eram noi copii si paralela 45 trecea prin mijlocul hartii. Intre timp, toata lumea s-a schimbat. Au picat in serie mai toate regimurile comuniste din estul Europei.

Victoria Bucuresti si Flacara Moreni s-au desfiintat. NATO si UE s-au extins. China tine pe bani SUA si vreo juma’ de Europa. Gorbaciov a devenit analist. Dintre clasici, doar Fidel Castro ce mai rezista. Dar gafaie apasat si el, batranul. Fabricile si uzinele au devenit mall-uri (pline) si cartiere (goale). Capitalismul se pregateste sa-si dea obstescul sfarsit. Nimic nu mai e ca inainte.

Deloc suprinzator, de fiecare data cand Romania se confrunta cu acest fenomen meteorologic bizar, a carui explicatie stiintifica n-au gasit-o nici cercetatorii britanici, autoritatile sunt uluite. Statul cheltuieste, cu fiecare an ce trece, din ce in ce mai multi bani. Pe care-i ia de la din ce in ce mai putini salariati. Doar trebuie sa se pregateasca pentru bataliile decisive cu omatul ucigas.

Pe care, desi sta cu fundasii calare pe linia de centru, invariabil, le pierde dramatic, in prelungiri; uneori, chiar la penalty-uri. Fiindca-l incurca nesimtitii si betivii. Care platesc impozite si taxe. Ca sa finanteze existenta si confortul zilnic al uluitelor autoritati.

Comentarii

comentariu

About the Author