Published On: mar, Feb 21st, 2012

“Miscarea Populara” – PDL, UNPR, PNTCD, PNG

Share This
Tags

Dupa scaderile dramatice din ultimele sondaje, PDL pregateste o lovitura de teatru pentru alegerile locale si parlamentare. Astfel, partidul-stat, e elaborat o strategie de colaborare pentru alegerile locale si parlamentare care sa reuneasca, alaturi de PDL, alte trei partide, UNPR, PNTCD si PNG intr-o formatiune care se va numi “Miscarea Populara”.

Ideea de a coagula o structura care sa reuneasca fortele de dreapta nu este noua in PDL. Presedintele Traian Basescu a fost acela care a gandit aceasta formula cu mult inainte ca PDL sa ajunga in situatia de astazi, cand si partidul lui Dan Diaconescu se afla in sondaje peste PDL.

In acest moment, liderii PDL sunt convinsi ca timpul pana la alegerile locale este foarte scurt si cauta solutii de avarie pentru recastigarea electoratului. Dupa ce ultimele sondaje au aratat un partid in degringolada, care a scazut de la o luna la alta in ultima perioada, liderii partidului din Modrogan au conceput o strategie pentru viitoarele campanii electorale de la  alegerile locale si cele parlamentare.

Astfel, potrivit unor surse, PDL incearca sa puna bazele unei coalitii ce se va numi “Miscarea Populara”, coalitie din care sa faca parte UNPR, PNTCD si PNG. Cat va fi de viabila aceasta noua formatiune, ramane de vazut, in conditiile in care niciunul dintre cele trei partide nu estet creditat cu mai mult de unu la suta in sondaje.

Gigi Becali, presedintele PNG, a declarat la Realitatea TV ca   singurul lucru care ii lipseste e un partid puternic. “Daca as avea in spate un partid puternic, ca dl Ponta sau dl Antonescu, va dati seama ca i-as spulbera, as castiga Presedintia la pas”. Intrebat daca are planuri sa candideze, Becali a raspuns: “Daca Dumnezeu ma va indruma sa fac un pas, il rog sa-mi indrume pasii, sa-mi spuna el ce trebuie sa fac”.

“La ora asta, singurele partide care ar fi? PDL si PPDD, care au in sondaje 12%. E nevoie de un partid puternic cu organizare, bani. Singurul cu care as putea e PDL. Mi-e greu sa cred ca USL are nevoie de Becali, dar ei fac mare greseala ca n-au nevoie”, a mai spus Becali.

Comentarii

comentariu

About the Author

-