Published On: joi, Feb 9th, 2012

Masurile luate de la centru il revolta pe primarul Brailei

Share This
Tags

Hotararile luate de la nivel central, de a inchide drumurile nationale, il nemultumesc pe primarul Brailei, Aurel Simionescu, acesta fiind de parere ca blocarea drumurilor nu a fost solutia cea mai buna si ca daca se actiona macar pe un sens de mers se putea circula in conditii de iarna. La nivelul judetului Braila, ca si in alte judete ale tarii, drumurile nationale au fost inchise din pricina zapezii si a viscolului, lucru ce nu a permis nici macar salvarilor sa-si faca treaba, acestea ramanand inzapezite.

“Am avut si vom avea in continuare o mare problema daca vom merge pe modul de solutie pe care l-am avut, solutii globale din acestea si care nu tin cont de realitatile din teren. Adica am hotarat asa deodata de la Bucuresti ca inchidem toate drumurile nationale ca sa nu se blocheze autostrazi, si daca am blocat sau am inchis toate drumurile nationale, am inchis si toate drumurile judetene si tot asa. Nu deszapezim pe viscol ca se pune la loc si s-au pus nametii de patru metri. Eu nu zic sa dam drumul la circulatie pentru ca intr-adevar se blocheaza drumul, dar trebuia sa se patruleze pe drumurile respective ca sa le mentinem cat de cat pe un fir, pe jumatate intr-o stare de circulatie. Suntem in situatia in care avem bolnavi, in care salvarile ni s-au blocat, in care utilajele de deszapezire s-au blocat,” a declarat primarul Brailei.

La nivel local, autoritatile s-au mai confruntat cu o problema, drumurile nationale care inconjoara Braila nefiind curatate decat in al 12-lea ceas si de catre utilaje ale  municipalitatii. “Am fost ieri in situatia in care nu aveam niciun utilaj pe drumurile nationale care sa vina pe DN23, pe Focsani si sa dea drumul sa ma duc la groapa de gunoi, cu gunoiul din oras. Este inadmisibil asemenea chestiune. Am dus cu utilajele de la municipiu pana la groapa la Silistea. Dar nu este normal sa fie asa. Parerea mea este ca trebuie sa conlucram, sa luam masurile care se impun care trebuie coordonate de la nivel national dar trebuie in asa fel incat sa functioneze sistemul. Daca noi faceam patrulare, chiar si pe drumurile inchise, atunci salvarea putea sa mearga, atunci masina de combustibil putea sa mearga, cea de alimente de asemenea, puteam sa ajungem la Faurei, sa rezolvam CFR-ul,” a declarat nemultumit Aurel Simionescu.

Traficul de pe Dunare il nemultumeste de asemenea pe edilul sef, acesta nevazand rostul administratiilor care se ocupa de Dunare, respectiv Administratia Fluviala a Dunarii de Jos, Administratia porturilor Dunarene-maritime si chiar si Capitania Portului, care nu-si fac meseria asa cum trebuie. “Eu stiu ca e greu, ca resursele sunt asa cum sunt  dar este inadmisibil ca Braila sa nu aiba un spargator de gheata pe Dunare, un remorcher, un vas care sa patruleze. Trebuie sa ne imprumutam, sa discutam, sa gasim tot felul de solutii la Comitetul de Urgenta in legatura cu un impingator care nici macar nu e spargator. Nu se poate sa cautam o noapte intreaga o masina care sa transporte o cisterna cu motorina. Eu cred ca pentru situatii din acestea trebuie sa ne revedem atitudinea, pentru ca stiam ca o sa fie ger, ca o sa fie zapada, ca o sa inghete Dunarea. Avem Administratia Fluviala a Dunarii de Jos, avem Administratia porturilor Dunarene-maritime, avem Capitania portului si vin si ridica din umeri, niciunul nu are nimic, pai si atunci ce administram?

Eu am fost extrem de suparat zilele acestea, inclusiv la nivel de Comandament mi-am manifestat supararea pentru ca nu se poate sa fim intr-o astfel de situatie,” a conchis primarul Aurel Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-