Published On: Soare, Feb 5th, 2012

Linia de credit – o ultima solutie pentru proiectele europene

Share This
Tags

Linia de credit pe care autoritatile brailene vor sa o contracteze pentru proiectele europene, sperie pe multa lume, discutiile amanandu-se pentru o analiza mai buna asupra subiectului.

Dupa ce a fost scos de pe ordinea de zi, subiectul imprumutului va fi reanalizat si va trebui sa fie inteles de catre toti ca aceasta linie de credit este iesirea la liman a proiectelor finantate din bani europeni.

“10 milioane de Euro sperie pe multa lume. Poate nu am purtat suficiente discutii pentru ca toti sa inteleaga ca acest imprumut este necesar. Lucrul acesta l-am discutat impreuna de multe ori este un imprumut care trebuie facut pentru a scoate proiectele facute pe bani europeni la liman si avem timp suficient  ca sa ne judecam cu cei care ne-au aplicat corectii atat la judet cat si la municipiu. {n legatura cu imprumutul, el va fi reluat in urmatoarea sedinta si eu nu cred ca trebuie nimeni sa aiba o problema ca sunt 10milioane de dolari. Banii sunt pentru proiectele europene cu o destinatie precisa iar liberalii nu vor vota impotriva ci vor vota alaturi de USL pentru ca nu duce nimeni banii acasa si nimeni nu are niciun fel de problema din acest punct de vedere. Banii sunt pentru dumneavoastra, pentru braileni, pe Bulevardul Dorobanti nu o sa circul numai eu cu primarul, o sa mergem cu totii.  Pentru a nu avea discutii in contradictoriu s-a hotarat sa se amane acest subiect pentru a pregatii mai bine, eventual facuta o noua discutie cu toti si facut ceea ce e mai bine pentru braileni,” a declarat presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu.

Primarul Aurel Simionescu a tinut sa precizeze faptul ca acesta nu este un imprumut ci este o linie de credit care este necesara atunci cand exista un gol de casa, aceasta linie acoperind proiectele care sunt in desfasurare in Braila.

“Nici acum dupa ce am explicat de cateva ori nu ne-am inteles ca nu este un imprumut, este o linie de credit care este accesata doar atunci cand exista un gol de casa. Eu vreau sa va spun ca in momentul de fata avem solicitari de rambursare de circa 18 milioane si avem lucrari facute de circa 16 milioane. Deci daca astazi acele rambursari ar veni am plati proiectele care sunt facute. Numai ca estimarea de rambursare este pe aprilie,mai, iunie si atunci intrebarea este in luna martie cum lucram? Deci este o linie de credit numai pentru proiectele europene, acestea sunt nominalizate in annexa, deci nici macar pentru orice proiect ci pentru cele care sunt in anexa, si care pot fi accesate doar pentru a plati golurile de casa,” a explicat primarul Brailei, Aurel Simionescu.

In aceasta saptamana autoritatile vor dezbate din nou aceasta tema, si spera ca de aceasta data toti sa inteleaga faptul ca aceasta linie de credit este ultima solutie pentru a termina proiectele deja incepute.

Comentarii

comentariu

About the Author

-