Published On: mar, Feb 7th, 2012

Inceput de an sub semnul rubeolei, la Braila

Share This
Tags

Directia de Sanatate Publica Braila a inregistrat pana in prezent 22 de cazuri suspecte de rubeola, la patru dintre persoane suspiciunea fiind deja confirmata de medicii de la Institutul Cantacuzino din Capitala si infirmata in alte opt cazuri, restul cazurilor aflandu-se in stadiul de recoltare de probe in vederea trimiterii acestora la Bucuresti.

Aceasta etapa intampina insa dificultati, avand in vedere ca toate drumurile care ies din Braila sunt momentan blocate de zapada, judetul nostru aflandu-se sub incidenta codului portocaliu de ninsori abundente si viscol.

Institutia judeteana de sanatate mai precizeaza ca cea mai mare parte a acestor cazuri reprezinta forme usoare ale bolii, iar suspiciunile au aparut atat la copii, cat si la adolescenti si la persoane tinere.

Aceasta afectiune este cunoscuta in popor sub numele de “pojarel”, si poate fi contractata prin saliva, in momentul in care o persoana cu rubeola confirmata stranuta sau tuseste inspre o persoana sanatoasa. Boala devine contagioasa in momentul in care bubitele aparute pe piele erup, iar pericolul se mentine inca o saptamana dupa aparitia lor.

Trebuie mentionat faptul ca aceasta afectiune poate fi usor confundata cu o simpla raceala, mai ales in cazul copiilor mici, date fiind simptomele dinaintea declansarii reactiilor: febra, tuse seaca, stare de oboseala, dureri in gat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-