Published On: mie, Feb 22nd, 2012

Incep lucrarile la noul sediu al CJP

Share This
Tags

Cladirea fostei policlinici de copii din Braila intra in reabilitare pe banii Casei Nationale de Pensii. In momentul de fata, cladirea-monument se afla intr-o stare avansata de degradare, iar Casa Nationala de Pensii a alocat suma de 2,5 milioane de euro pentru a reabilita aceasta cladire.

In cateva zile va avea loc licitatia pentru demararea lucrarilor de reabilitare a fostei Policlinici pentru copii, de pe Calea Calarasilor cladire retrocedata Casei Judetene de Pensii Braila.

Conform declaratiilor directorului executiv al Casei de Pensii Braila, Sorin Enache, in aproximativ doua saptamani se va demara licitatia online si se va intocmi caietul de sarcini. Conform noului plan, cladirea va fi recompartimentata, directorul vrand sa se axeze mai mult pe partea de rezistenta, cladirea fiind sustinuta doar de pereti. Intreaga activitate de reabilitare va fi facuta sub  supravegherea celor de la Muzeul de Istorie Braila si de la Directia de Cultura si Culte, proiectul trebuind sa respecte arhitectura si toate elementele arhitectonice.

Cladirea situata pe Calea Calarasilor nr. 14 a fost construita in anul 1937, la initiativa lui Vasile Demetrescu-Braila, medic sef al Asigurarilor Sociale din Braila pe vremea aceea. Are o suprafata de circa 3.600 mp si in anul 2004 a fost inclusa in lista monumentelor istorice la pozitia 58 Br-II-m-B-02077 sub denumirea Palatul Asigurarilor Sociale Braila.

Dupa reabilitare, cladirea va deveni noul sediu al celor de la Casa Judeteana de Pensii Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-