Published On: joi, Feb 9th, 2012

Habemus Gubernatio! Avem Guvern, dar de no-name-uri!

Share This
Tags

Respectand procedurile constitutionale, cabinetul de ministri propus de proaspatul premier desemnat Mihai Razvan Ungureanu s-a prezentat ieri, dupa ce toti membrii au primit avize consultative favorabile din partea Comisiilor parlamentare, in fata Camerelor reunite ale Parlamentului pentru a primi votul de incredere.

Desi initial se credea ca noul Guvern nu va trece, numarul de voturi pe care se baza fiind la limita minima de trecere, iata ca ieri parlamentarii Puterii care au fost adusi obligat-fortat de la Constanta cu o cursa Tarom charter si-au facut treaba si au contribuit la trecerea Guvernului Ungureanu.

O alta controversa legata de noul premier, chiar din primele zile in calitate de premier desemnat, s-a iscat in momentul in care presa a facut public articolul din Legea sigurantei nationale, in care se preciza ca salariatii serviciilor de informatii nu pot fi folositi politic, Ungureanu spunand in plus ca nu va demisiona din fruntea SIE decat in cazul in care va primi un vot favorabil din partea Parlamentului. Miercuri seara insa, acesta a revenit asupra declaratiilor si si-a inaintat demisia din functia pe care o detinea.

Asadar, noul cabinet de ministri al Romaniei se “mandreste” cu oameni tineri, unii fara pic de experienta in domeniile in fruntea carora au fost propusi, dar cu aceeasi dorinta a executivului Boc de a continua reforma in Romania.

In consecinta, componenta Guvernului Ungureanu se prezinta astfel: vicepremier – Marko Bela, Afaceri Externe – Cristian Diaconescu, Afaceri Europene – Leonard Orban, Adminstratie si Interne – Gabriel Berca, Dezvoltare Regionala – Cristian Petrescu, Bogdan Dragoi – Finante, Catalin Baba – Educatie, Alexandru Nazare – Transporturi, Razvan Mustea – Comunicatii, Stelian Fuia – Agricultura, Claudia Boghicevici – Munca, Lazslo Borbely – Mediu, Kelemen Hunor – Cultura, Catalin Predoiu – Justitie, Lucian Bode – Economie, Gabriel Oprea – Aparare si Ritli Ladislau – Sanatate.

Desi parlamentarii Opozitiei se afla in greva, ca forma de protest, acestia neprezentandu-se la sedinta de plen a Parlamentului pentru votul cabinetului Ungureanu, co-presedintele Uniunii Social-Liberale si presedintele Partidului Social-Democrat, Victor Ponta, a declarat imediat dupa finalul votului ca Opozitia va contesta rezultatul de ieri la Curtea Constitutionala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-