Published On: Soare, Feb 5th, 2012

GBS: “Greva parlamentara este un act politic”

Share This
Tags

Presedintele organizatiei judetene Braila a Partidului Social Democrat, Gheorghe Bunea Stancu, considera ca masura luata de parlamentarii USL, este un act normal, pasnic prin care acestia isi declara oficial nemultumirea fata de actuala guvernare. “Greva parlamentara este un act politic. Eu cred ca este un mijloc pasnic de a arata celor de la guvernare ca actuala opozitie nu este multumita de ce se intampla cu tara. Nu cred ca trebuia sa i-a vreo toporisca sau vreun par ca sa-si arate nemultumirea. Eu cred ca este o chestie logica, mai ales ca se duc in parlament, fac prezenta dar nu participa la plenul sedintelor de la Senat si de la Camera Deputatilor,“ a declarat presedintele PSD Braila.

Datoria nationala a devenit un subiect ingrijorator avand in vedere ca in 10 ani a crescut de aproape 10 ori la aproape 100 de miliarde de euro, alesii nefind capabili pana in prezent sa gaseasca solutii pentru a diminua imprumuturile externe, ei preferand sa bage tara in datorii si mai mari decat sa ia masuri efective pentru cresterea economica.

Liderii din teritoriu ai PSD considera ca solutia imprumutului nu va putea fi aplicata la nesfarsit, deoarece in curand vom acumula datorii care vor depasi puterea de rambursare. “Cred ca a sosit timpul sa constientizam ca acumulam datorii nationale din ce in ce mai mari, ne-am apropiat de cifra de 100 de miliarde. De asemenea vreau sa va spun ca oamneii acestia se imprumuta in continuare deci in loc sa cautam care este cauza de trebuie sa ne imprumutam in fiecare trimestru, in fiecare luna, in fiecare saptamana, noi analizam efectul si mai facem un imprumut. Pana cand o sa credeti dumneavoastra ca o sa mai primim bani? Nu cred ca poate sa ne dea la infinit bani, pentru ca la un moment dat nu se mai creaza un echilibru intre suma datoriilor si ceea ce poti sa dai inapoi”, a declarat presedintele Gheorghe Bunea Stancu.

Parlamentarii USL au decis sa ia aceasta masura ca un mod de protest fata de actuala guvernare si fata de masurile luate de aceasta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-