Published On: joi, Feb 16th, 2012

Dunarea, sub cotele normale. Criza energetica se acutizeaza

Share This
Tags

Specialistii in hidrologie anunta ca debitele raurilor vor fi, in urmatoarele 24 de ore, stationare, cu exceptia cursului inferior al Muresului, unde vor fi in scadere usoara, in timp ce pentru fluviul Dunarea, la intrarea in tara, pe sectiunea Bazias, cotele apelor vor fi stationare.

Reprezentantii Transelectrica au atras atentia ca debitele scazute ale raurilor reduc productia de energie electrica si au cerut oprirea exporturilor, la cateva zile dupa ce Guvernul a emis o hotarare prin care se incuviinta limitarea sau sistarea exporturilor de energie.

Potrivit Administratiei Nationale Apele Romane, in ultimele 24 de ore nu s-au semnalat depasiri ale marimilor caracteristice de avertizare pe cursurile de apa, insa formatiunile de gheata au fost in extindere si intensificare. Se mentin podurile de gheata pe sectoarele Bazias-Drobeta Turnu-Severin, in timp ce in aval de Portile de Fier curg sloiuri care acopera 60%-90% din suprafata apei pe sectorul Gruia-Oltenita.

Ministerul Mediului, Laszlo Borbely, a emis o avertizare catre teritoriu in care anunta autoritatile locale sa se pregateasca in aceste doua saptamani pentru ca ulterior ar putea veni inundatiile. Prognoza meteo arata ca in urmatoarele doua saptamani vremea se va mentine rece si nu vor fi conditii de topire masiva a zapezii.

Astfel, raurile vor avea debite, in general, stationare, doar pe cursul inferior al Muresului semnalandu-se o usoara scadere, iar formatiunile de gheata se vor mentine fara modificari importante.

Comentarii

comentariu

About the Author

-