Published On: lun, Feb 6th, 2012

Diana Tusa(PNL): E vremea anticipatelor

Share This
Tags

In urma depunerii de catre premierul Emil Boc a mandatului intregului cabinet, Opozitia prinde din nou curaj si reia tema anticipatelor. Co-presedintele USL, Crin Antonescu, a declarat ca plecarea Guvernului Boc este un prim pas catre solutionarea crizei politice.

“Plecarea Guvernului Boc e un prim pas catre solutionarea crizei politice. Este deschiderea drumului catre alegeri anticipate, este singura formula democratica, solida, pentru reasezarea vietii politice romanesti pe un fagas normal”, a spus Antonescu, care a mai precizat ca mai e nevoie insa de cativa pasi pentru reinstaurarea unei conduceri cu adevarat democratice a tarii.

“Mai sunt doi pasi care ar trebui impliniti pentru ca Romania sa aiba sansa unei noi si legitime conduceri politice: demisia lui Traian Basescu si alegeri anticipate. Cu demisia lui Emil Boc se deschide calea procesului de alegeri anticipate parlamentare, care s-ar putea desfasura pana la sfarsitul primaverii”, a spus Antonescu, acesta fiind si mesajul cu care liderii USL s-au prezentat la consultarile de la Cotroceni cu presedintele Traian Basescu.

Diana Tusa, deputat de Braila din partea Partidului National-LIberal, crede insa ca decizia demisiei lui Emil Boc nu i-a apartinut, ci a fost un pas calculat minutios de altcineva.

“Am castigat asadar pariul facut in urma cu doua saptamani cand va spuneam aici ca urmeaza schimbarea lui Boc, Traian Basescu neavand vreo jena sa se debaraseze de un alt om care l-a slujit cu credinta. Plecarea intempestiva a lui Boc din fruntea Guvernului nu este decat un basm de adormit copiii. In realitate, demisia lui a fost un pas bine calculat, e drept nu de catre el”, sustine deputatul brailean.

In acelasi timp, Diana Tusa crede ca, desi alegerile anticipate sunt cea mai buna solutie in aceste conditii, acestea nu vor fi acceptate de Traian Basescu. In schimb, presedintele va gasi un alt Boc, la fel de loial, care sa conduca Guvernul in acelasi stil cu care ne-am obisnuit in ultimii trei ani. “Nu cred ca Traian Basescu va accepta alegerile anticipate solicitate atat de cetateni, cat si de Opozitie. Il va inlocui pe Boc cu un alt Boc si va incerca sa pacaleasca – pentru a nu stiu cata oara – populatia”, crede Diana Tusa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-