Published On: mar, Feb 7th, 2012

Detinutii au iesit la deszapezit

Share This
Tags

Un numar de 15 persoane private de libertate au participat zilele acestea la actiuni de deszapezire, la Caminul de batrani “Sfantul Nicolae”.

Astfel detinutii, in regim voluntariat, au indepartat zapada de pe caile de acces la Caminul de persoane varstnice “Sf. Nicolae”, actiunile acestora continuand si in zilele urmatoare.

“Avand in vedere conditiile meteorologice deosebite si caderile abundente de zapada din ultima perioada, conducerea Penitenciarului Braila a dispus masurile necesare pentru informarea autoritatilor publice centrale si locale cu privire la disponibilitatea desfasurarii cu persoanele private de libertate, in regim de voluntariat, a unor actiuni de deszapezire a drumurilor si spatiilor publice si de ajutorare a populatiei din zonele afectate. Astfel, 15 persoane private de libertate aflate in custodia Penitenciarului Braila desfasoara pe baza de voluntariat, actiuni de deszapezire a cailor de acces la Caminul pentru persoane varstnice Sfantul Nicolae, in functie de conditiile meteorologice aceste activitati urmand sa continue. Participarea persoanelor private de libertate la actiuni de acest gen are ca scop dezvoltarea spiritului civic si de echipa, dezvoltarea unei atitudini pozitive fata de munca, cresterea sentimentului de apartenenta la societatea civila”, a precizat, Simona Kober, purtatorul de cuvant al institutiei.

Actiunile mentionate s-au desfasurat la solicitarea Administratiei Nationale a Penitenciarelor, cu respectarea prevederilor Ordinului ministrului Justitiei nr. 420/C/22 februarie 2011, privind conditiile in care persoanele condamnate pot presta munca pe baza de voluntariat si dispunerea masurilor de siguranta specifice.

Comentarii

comentariu

About the Author

-